SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir İptal da Darende'den

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:10:26
Bir İptal da Darende'den
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Darende İlçesi Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali‘nin iptal edildiği açıklandı. İptal gerekçesi olarak İsrail'in Gazze'ye saldırısı gösterildi. 

Darende Belediye Başkanlığı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in, 7 Temmuz 2014’ten bu yana Gazze’ye yönelik sürdürdüğü vahşi katliama kara harekatını da ilave etmesi bizleri ve tüm dünya Müslümanlarını derinden üzmüştür. İsrail’in hukuk tanımadan, dünyayı umursamadan ve en ufak bir endişe duymadan yürüttüğü bu soykırımı şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

Uzun zamandır, küçücük bir kara parçasına tutunmuş olan Gazze’ye, insanlık dışı bir ambargo uygulanmaktadır. En temel ihtiyaçlar da dahil olmak üzere Gazze’ye hiçbir şeyin giriş-çıkışına müsaade etmeyen ve bu bölgeyi dünyanın gözleri önünde bir açık hava hapishanesine çeviren ambargo, şüphesiz, Gazzelileri yok etmek için uygulanmaktadır. İsrail, sürdürdüğü soykırımın bir parçası olarak Gazze’nin alt yapısını imha etmekte, devlet dairelerini kullanılmaz hale getirmekte, halkın ortak kullanımına açık olan binaları ve diğer sosyal donatı alanlarını da yıkmakta, halkın hayata tutunmasını zorlaştırmaya çalışmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın son bölümünde şunlar belirtildi: 

“İslam coğrafyasında yaşanan bu acıyı, milletimiz ve Darende’de yaşayan vatandaşlarımız derinden hissetmiştir. Yaşanan olayların ardından Bakanlar Kurulu tarafından Türkiye'de Filistin halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu göstermek amacıyla 3 günlük yas ilan edilmiştir. Ayrıca tavsiye kararı ile ülke genelinde organize edilen şenlik, festival ve sosyal etkinliklerin toplumsal duyarlılık gösterilerek iptal edilmesi görüşünün ön plana çıkması üzerine Darende Belediyesi olarak bu yıl ilçemizde 61.’sinin gerçekleştirilmesi planlanan ve gerekli hazırlıkları da yapılan Zengibar Karakucak Güreş ve Kültür Festivali iptal edilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız