SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Kapandı, İki Açıldı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)verilerine göre 2009 yılının ilk 6 ayında 57’si şirket olmak üzere toplam 129 firma kaydını sildirerek ticaretten çekildi.

TSO’nun Mayıs ayı Meclis toplantısında, bir meclis üyesinin talebi üzerine Oda yönetimince kayıtlardan derlenen bilgilere göre 01.01.2009 ile 26.06.2009 tarihleri arasında Odadan kaydını sildirerek ticaretten çekilen firmaların sayısı 129 olurken, Odaya kayıt yaptıran firmaların sayısı ise 255 oldu.

Haziran ayının ilk 26 günü kayıt yaptıranlar- sildirenler açısından 26 ticaretten çekilmeyle karşın 50 firmanın ticaret hayatına atılması bakımından en hareketli ay oldu.

Ticaret hayatına atılma da şirket türü faaliyetler ön sırayı tutarken, ticaretten çekilme de ilk sırayı şahıs bazında ki firmalar aldı.

TSO başkanı Hasan Erkoç, "Şirket türünde kapanan firmaların bir çoğu ilimizde bulunan büyük firmaların şubesi idi. Kapanmalar daha çok ekonomik kriz nedeniyle küçülmeye giden şirketlerin şubelerini kapatılması şeklinde oldu” dedi. Yeni açılan şirket türü firmaların bir çoğunun da çeşitli nedenlerle kamu ihalelerine katılma hakkını yitirmiş firmaların ihalelere girmek için yeni şirket kurmaları şeklinde geliştiği belirtildi.

Odaya kayıt yaptıran firmalar:
Ocak: 30 şirket, 19 şahıs
Şubat: 30 şirket, 12 şahıs
Mart: 22 şirket, 21 şahıs
Nisan: 17 şirket, 23 şahıs
Mayıs: 20 şirket, 11 şahıs
Haziran: 29 şirket, 21 şahıs

Oda’dan kayıt sildirenler:
Ocak: 10 şirket, 13 şahıs
Şubat: 5 şirket, 10 şahıs
Mart: 10 şirket, 18 şahıs
Nisan: 7 şirket, 7 şahıs
Mayıs: 8 şirket 15 şahıs
Haziran: 17 şirket, 9 şahıs.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız