SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Karaciğer Naklinin Öyküsü

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:19:07
Bir Karaciğer Naklinin Öyküsü
A- A+ PAYLAŞ

‘’Güneşin Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar’’ isimli çalışma Vuslat Tv ekranlarında yayınlandı. 31 Ağustos 2012 tarihinde çekimleri gerçekleştirilen ve bir karaciğer naklinin bütün panoramasının sergilendiği yapım,  bu alanın bütün detaylarıyla birlikte izleyicisiyle buluştu.

Yerel gündemin ardından, başarılarıyla önce ulusal sonra uluslar arası medyada yer alan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Müdürü Prof. Dr Sezai Yılmaz ve İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Ekibinin, canlıdan canlıya gerçekleştirdiği bir nakil ameliyatını 16 saat boyunca çeken ekip, ameliyatla ilgili çarpıcı röportajları da ekranlara taşıdı.

Turgut Özal Tıp Merkezindeki, bu yoğun çalışmayı, arka planı ve sonrası ile birlikte ele alan yapıt, konunun her açıdan irdelenmesi ile farklı analizleri gündeme getirdi. Karaciğer Naklinde Avrupa birincisi ve Dünya ikincisi olan İ.Ü TÖTM’deki nakil ekibinin çalışmalarının detaylarını yansıtan bu özel projede yepyeni umutlar ve bambaşka bir dünya göze çarpıyor.

İnanç Kara Ölmeztoprak’ın yapımcılığında ve Musa Arslan’ın yönetmenliğinde çekilen ‘Güneş’in Batmadığı Yerde Yenilenen Yaşamlar’ daki hayatlar beklenmedik bir şekilde kesişiyor, binlerce kişinin hayatını kaybettiği bir mücadeleden sağlıkla çıkmayı başaran insanlar da oluyor, farklı acılar çekiliyor ama bu acılar; o insanların hayatlarını güçlendirerek devam ettirmelerinin en büyük etkeni oluyor.

Bir kişiyi kurtarmak bir bakıma bütün insanlığı kurtarmak fikrinden yola çıkan insanların öyküsüne yer verilen bu yapıtta, ölüm kalım çizgisinde dolaşan kişiler yaşama mucizelerle bağlanıyor. Malatya’da ve ulusal medyada geniş yer bulan karaciğer nakilleri, yaşayanlar tarafından anlatılıyor.  Organ bağışının önemine değinen bu çalışmada ‘bağışlanan her organ filizlenen bir candır’ anateması yer alıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız