SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Kez Daha Manşetlerde!

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'nda 2005 yılında bakıcıların çocukları döverken çekilen görüntülerinin özel bir televizyon kanalından yayınlanmasından sonra ‘Korunmaya muhtaç çocuklara işkence’ edilen şehir imajı ile uzun süre Türkiye hatta dünya gündeminde yer işgal eden Malatya önceki gün özel bir kreşte yaşandığı ileri sürülen benzer bir olayla bir kez daha ulusal basının manşetlerine taşındı.

Malatya’daki bir özel kreşte, 4 yaşındaki B.N. bir iddiaya göre, öğretmeni tarafından dövülmüş, çocuğun yüzünde meydana gelen morluk ve yaraların üzeri de sulu boya ile yapılan çiçek resimleri ile kapatılmaya çalışılmıştı. Kreş Müdürü Seher Durgun’un karşı iddiasına göre ise, B.N. kreş bahçesindeki salıncakta sallanırken düşmüş, dudak ve yüzündeki morluk ve yaralanmalar da salıncaktan düşme sonucunda meydana gelmişti.

B.N.’nin ailesi de çocuklarının yüzündeki morluk ve yaralanmaların sorumlusunun tespit edilerek cezalandırılması için SHÇEK Malatya İl Müdürlüğü ile Cumhuriyet Savcılığı’na dilekçe ile başvuruda bulunmuş ve kreş yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

BİR KEZ DAHA ULUSAL BASININ MANŞETİNDEYİZ

Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı 0-6 yaş Çocuk Yuvası’nda yaşanan ‘Korunmaya muhtaç çocuklara işkence’ imajı bütünüyle yok edilemeden Malatya bir kez daha benzer bir iddiayla ulusal ölçekte yayın yapan gazetelerin 1. sayfasında yer aldı.

Hürriyet Gazetesi olayı manşetin hemen yanından gördü ve ‘Kreşteki dayağa boya ile makyaj’ başlığını kullandı. Gazete haberinde ‘Malatya’daki bir özel kreşten eve gelen 4 yaşındaki B.N.’nin yüzüne yapılan çiçek makyajını yıkayan annesi kızının alt ve üst dudağında patlak, burnunda kızarıklık tespit etti’ ifadelerine yer verdi.

Güneş Gazetesi haberi, 1. sayfadan ‘Kreşte dayağa makyaj’ anonsuyla duyurdu.
Milliyet Gazetesi, ‘Çocuğu kreşte dövdüler, izleri boyayla kapattılar’ başlığı ile 1. sayfadan verdiği haberde, ‘Malatya’da B.N. adlı çocuk kreşten eve bir gün geç döndü. Yüzünde de suluboya ile yapılmış çiçek resimleri vardı. Ailesi boyaları silince altından yara izleri çıktı. Baba Ahmet N. hemen kreşe telefon ettiğini ve ‘Şansınızı fazla zorlamayın bizde böyle’ yanıtını aldığını anlattı’ bilgisine yer verdi.

Posta Gazetesi ise olayı okuyucularına manşetten duyurdu. 4 yaşındaki çocuğun fotoğrafının da kullanıldığı Çiçekli Dayak başlıklı manşette B.N.’yi kreş sahibinin dövdüğü iddiasına yer verdi. Gazetede B.N.’nin yaşadığı travmadan dolayı artık insanlardan kaçtığını belirtiliyor.

Olayı Radikal Gazetesi de 1. sayfasından gördü ve B.N.’nin fotoğrafı ile birlikte ‘Dövdüler Boyadılar’ başlığını kullandı.

B.N.’nin kreşte yaşadığı iddia edilen olayı Star Gazetesi’de manşetten 2 sütunda verdi. Star, ‘Kreş dayağına çiçek yaması’ başlığını attı.

B:N’nin kreşte başına gelenler hakkında 1. sayfasında geniş yer ayıran bir başka gazete Takvim oldu. Takvim Gazetesi manşetin hemen altında göbekten ‘Skandal çiçek açtı’ başlığını kullanarak ‘Kreşte dövülerek dudağı patlatılan 4 yaşındaki çocuk, dayağın izi kapatılarak evine gönderildi’ bilgisine yer verdi. Takvim Gazetesi haberinde B.N:’nin 3 fotoğranı kullandı.

Olayı 1. sayfasında gören bir başka gazete Bugün Gazetesi’ydi. Bugün, haberinde ‘Kreşte dövüp yarayı gülle gizlediler’ başlığını kullandı.

Özel Kreşte yaşanan olaya ulusal televizyon kanallarında ve internet sitelerinde de geniş yer verildi.

KREŞ MÜDÜRÜ SEHER DURGUN : DAYAK DEĞİL SALINCAKTAN DÜŞME

Bu arada B.N.’nin gittiği özel kreşin müdürü Seher Durgun bir basın toplantısı düzenleyerek, B.N.’nin dövüldüğü iddiasını yalanladı, olayın kreş bahçesindeki salıncaktan düşme sonucunda meydana geldiğini söyledi.

Durgun, "Olay 25 Haziran 2010 tarihinde saat 17.07'de kreşimizin bahçesinde bulunan plastik salıncakta öğrencimiz B.N. sallanırken düşüyor. Düştüğü alan kauçuk zemin kaplama ile kaplanmış. B.N. salıncaktan düştükten hemen sonra öğretmenlerimiz tarafından çocukla ilgilenilerek gerekli ilk müdahale yapılmıştır. Çocuğun dudağına buz konulup, krem sürülmüştür. Yüz boyama uygulaması ise o gün bütün öğrencilerimize, çocuk salıncaktan düşmeden önce yapılmıştır. Kamera kayıtlarımızda bunu kanıtlamaktadır" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız