SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Kez Daha Satışta

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da yapımına 1978 yılında Vagon Onarım Fabrikası olarak başlanan, ancak daha sonra proje amacından vazgeçilmesine rağmen inşaatı sürdürülüp büyük ölçüde tamamlanan "boş" tesis, bir kez daha satışa çıkarıldı.

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi'ne bağlı Kuyulu Köyü'ndeki 473 bin 605 metrekare taşınmaz ile Görgü Köyü'nde 276 bin metrekare olmak üzere toplam 749 bin 675 metrekare taşınmaz için geçici teminat olarak 1 milyon 500 bin ABD doları geçici teminat yatırılacak.

İnşaatına Vagon Onarım Fabrikası diye başlanılan ancak büyük ölçüe tamamlandığı 1989 yılında Türkiye'nin Vagon Onarım Fabrikası'na ihtiyacı olmadığı gerekçesiyle 19 yıldır atıl şekilde bekleyen 6 bloktan oluşan vagon fabrikası ana binası, 52 dairelik lojman ile müdüriyet binasının yer aldığı toplam 750 dönümlük arazisi bulunan taşınmazın Sümer Holding'e devredildiği ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığı bildirildi.

Son teklifin 30 Ekim 2008 tarihine kadar verilebileceği belirtilirken, sözü edilen taşınmazla ilgili ayrıntılı bilginin Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinden öğrenilebileceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız