SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Kişilik Kontenjana 35 Talip

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:10:41
Bir Kişilik Kontenjana 35 Talip
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Toplum Yararına Programlarına (TYP) binlerce kişinin başvuru yaptığını belirterek, “Ortada bu kadar büyük bir işsiz kitle ve talep varken 500 kişilik kontenjanda inat etmek Malatya’ya ihanet etmektir.” dedi. Ağbaba, AKP’li Milletvekillerini de kontenjan artırılması konusunda girişimde bulunmaya çağırdı.

İŞKUR Malatya İl Müdürlüğü tarafından açılacak TYP’lerin seçmeleri sona erdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın defalarca gündeme getirdiği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e mektup göndererek artırılmasını istediği 500 kişilik TYP için  yaklaşık 5 bin kişinin başvuru yaptığı öğrenildi.

Aralarında İlçe belediyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğünün de bulunduğu 20 kamu kurumuna 9 aylık işçi teminini sağlayan TYP’lerin seçmeleri 10 Ekim'de başlayıp 17 Ekim'de sona erdi.

31 KİŞİLİK KONTENJANA BİN 100 KİŞİ 

200 kişilik Milli Eğitim Müdürlüğü seçmelerine Bin 700 kişinin başvuru yaptığı, 31 kişilik İl Müftülüğü seçmelerine ise Bin 100 işçinin başvuru yaptığı öğrenildi. İl Müftülüğü seçmelerinde Malatya’daki işsizliğin boyutları da bir kez daha gün yüzüne çıkarken,  1 kişilik kontenjan için 35 kişinin başvuru yaptığı ortaya çıktı.

Konuyu başından beri takip eden ve çeşitli girişimlerde bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya istihdam konusunda her geçen gün daha da sıkıntılı bir noktaya sürükleniyor. İşsiz sayısındaki artışın yanı sıra, özellikle Organize Sanayi Bölgelerinin son teşvik sistemiyle kan kaybetmesi Malatya’yı ekonomik anlamda büyük bir darboğaza sürüklemektedir. Bu şartlar altında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın TYP’de Malatya’ya 500 kişilik bir kontenjan ayırması kabul edilemez. İŞKUR İl Müdürlüğü’nün 500 kişilik seçmelerine 5 bine yakın kişinin katılması bile bizim ne kadar haklı olduğumuzun göstergesidir. Sayın Bakan Malatya’ya ayrılan kontenjanı mutlaka artırmalıdır. AKP’nin Malatya Milletvekilleri de, Malatya için artık harekete geçmeli ve gerekli girişimlerde bulunmalıdır” dedi.

BU ŞARTLARDA İSTİHDAM FUARI DAHA ÖNEMLİ 

Ağbaba, bu şartlar altında bugün açılacak Malatya İstihdam ve İnsan Kaynakları Fuarı’nın daha bir önem kazandığını ve başarılı geçmesini dileyen Ağbaba, “işsizler ile işverenleri buluşturan bu tür organizasyonları önemsiyoruz. Umarız AKP Hükümeti de istihdamın artırılması için gerekli adımları bir an önce atar” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız