SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Kısmı Hala İçerde.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:23:25
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya, Elazığ, Bingöl, Muş, Adıyaman illeri ile Tunceli ili Çemişgezek ilçesinin bağlı bulunduğu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri (ESKKK) Malatya Bölge Birliği Başkanlığı'na geçtiğimiz günlerde yeniden seçilen İsmet Bayram, kooperatifleri uyardı.
 
Bayram, "Bizler, yanımızda çalıştırdığımız elemanların iyi yetiştirilmesine bakmalıyız. Şu an 50 den fazla kooperatif başkanımız, 100 e yakın da personelimiz cezaevinde. Bir kısmı çıktı, bir kısmı ise yatmaya devam ediyor. Bir ay önce Edirne Başkanımızı içeri aldılar. Asaleten ve kefaleten 1 ayı geçtiği takdirde gelen müfettiş sizi görevden alıyor. Personelin yapacağı bir yanlışın faturası size çıkabilir. Bu nedenle personelinizin eğitimine önem verin. Bizler olması gereken kurumlarız. Faizler ve plasmanlar en çok sıkıntı çektiğimiz konu. Türk Ticaret Kanunu 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek. Kooperatiflerden ricam muhasebecilerinize kanunu iyi öğrenmeleri için takipçi olunuz." şeklinde konuştu. 
 
İsmet Bayram ayrıca, "Esnaf camiamızın sıkıntıları çok. Bunların üstesinden gelebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Birbirinden değerli esnaf odası başkanlarımızla sorunları çözmek için gayret ediyoruz. Bize bağlı 25 kooperatifimiz vardı. Şimdi bir kooperatifimizle birlikte sayımız 26 olacak. 6 kooperatifimiz haricinde diğer bölgelerimizde çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. 6 kooperatifimiz ise göç veren yerler ve esnafların kapatmasının çok olduğu yerler. Atıl durumda olan kooperatiflerimizin tekrar açılması için çalışacağız. 2010 yılında 24 milyon TL esnafımız kredi kullandı. 2011 yılında ise bu rakam 90 milyon TL oldu" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız