SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Konu, Üç Bülten

A- A+ PAYLAŞ

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamındaki illerde uygulanan süt sığırcılığı teşvikinden Doğu Anadolu Projesi'ne (DAP) dahil illerin de yararlandırılması konusunda AKP Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Fuat Ölmeztoprak ve Ömer Faruk Öz ayrı ayrı basın bültenleri yayınlayarak, konu hakkında bilgi verdiler.

İLK AÇIKLAMA ÖLMEZTOPRAK'TAN..
Konuya ilişkin ilk basın bülteni Fuat Ölmeztoprak'ın sekreteryasından geldi. Bülten özetle şöyle:

"Ak Parti Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak,Doğu Anadolu Bölgesine hayvancılık hibe desteği paketiyle bölgede hayvancılığın gelişeceğini ve göçün engelleneceğini belirtti.

Milletvekili Ölmeztoprak, geçen yıl GAP illerinde uygulamaya konulan yüzde 30-40 hibe destekli süt hayvancılığı projesinin kapsamının Doğu Anadolu Projesi (DAP) kapsamındaki 16 il için, et hayvancılığı da dahil edilerek genişletilmesiyle birlikte Malatya ilindede hayvancılığın gelişeceğini ve göçün engelleneceğini ifade ederek, Malatya ilini ilgilendiren ekonomik gelişmelerin hep takipçisi olduğunu ve olmaya da devam edeceğini ifade etti.

5084 sayılı yatırımları teşvik yasasının istihdamla ilgili bölümünün de 3 yıl daha uzatıldığının altını çizen Ölmeztoprak, Kalkınmada öncelikli yörelerdeki yatırımlar için bu karar olumlu olmuştur. Ayrıca organik tarımın desteklenmesi kararı Malatya platosunu organik tarım merkezine çevirebileceğini ve bu yıl için süt desteğinden yararlanmak isteyen örgütlü veya örgütsüz tüm süt üreticilerinin çiftçilik belgesi ve banka hesap numaraları ile birlikte ildeki süt üreticileri birliğine ve tarım müdürlüklerine başvurmalarını belirterek, desteklemenin başvuru tarihinden itibaren başlayacağı için üreticilerin en kısa sürede başvuru yapmaları kendi menfaatlerine olacağını ve geçen yıl ise litre başına 4 kuruş destekleme verildiğini söyledi."

SONRA ÇALIK'TAN..
Hayvancılık desteği ile ilgili olarak ikinci basın bülteni Öznur Çalık'tan geldi.

Bu bültende şu bilgiler yeraldı:

"Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Etçi ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesine İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı bugünkü resmi gazetede yayımlandı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığının 12/1/2010 tarihli ve 19 sayılı yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu’nca alınan kararla Malatya’nın da içerisinde bulunduğu 16 İlde büyükbaş hayvancılık işletmelerinin kurulmasını, et ve süt üretiminde verimlilik ile kalitenin artırılması ve bölgesel kalkınmayı sağlamaya yönelik olarak üreticilerin, etçi ve kombine ırklarla kuracakları damızlık amaçlı sığır işletme yatırımlarına destek sağlanacağı bildirildi.

Malatya Milletvekili Öznur Çalık bu kararla sığır üreticilerinin kuracakları en az 50 baş ve üzeri kapasiteye sahip projeli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletme yatırımlarına, 2010-2012 yılları arasında hibe desteği uygulanacağını belirtti. Çalık “Hükümetimiz çiftçimize, esnafımıza desteğini dünyada yaşanan ve tüm ülkeleri etkileyen ekonomik krize rağmen sürdürüyor. 2009 yılında birçok sektöre yönelik uygulanan teşvik, hibe ve destek politikalarımız 2010 yılında da devam ediyor.” dedi. Çalık, uygulanacak hibe oranlarının Yeni yatırım (inşaat) için yüzde 30, Hayvan alımı için yüzde 40, Makine alımı (sağım ünitesi, soğutma tankı v.b.) için yüzde 40 olacağını belirtti.

Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki desteklerin hayvancılık sektörü açısından son derece olumlu yansımaları olacağına inandığını belirten Öznur Çalık ”Ekonomimizin itici güçlerinden biri olan tarımda kalkınmayı hızlandırmak, tarım sektörünün daha da güçlenmesini temin etmek en büyük hedeflerimizden. Gerek GAP Projesiyle gerekse Doğu ve Güneydoğu’ya yönelik uyguladığımız teşviklerimizle bölgeler arası farkların giderilmesine yönelik çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Doğu ve Güneydoğu’da ekonominin canlanması, bu bölgelere yatırımın artması terör sorununun ortadan kaldırılması açısından da büyük önem arz ediyor. Başbakanımız liderliğinde “Daha Güçlü Türkiye” hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz. Halkımız için çalışıyor, halkımızın daha güzel yarınlara kavuşması için tüm enerjimizle durmadan çalışıyoruz.” dedi."

VE EN SON ÖZ'DEN..
Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün sekreteryasından da, desteklemeye ilişkin kararnamenin de sonuna eklendiği şu bülten geldi:

"Daha önce çıkan Bakanlar Kurulu Kararıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hayvancılığı geliştirmek adına Süt Sığırcılığı yatırımlarının desteklenmesine ilişkin karar resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmişti. Bu konuyla ilgili olarak tarafımca yapılan açıklamalarda Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki İlleri Kapsayan bu projenin önümüzdeki yıl itibariyle Malatya’nın da içinde bulunduğu DAP kapsamdaki illeri de kapsayacağı yönünde çalışmaların başlatıldığı hususu Malatya Kamuoyuna bildirilmişti.

Bu konuda tarafımızca yapılan görüşmeler sonucunda Malatya’mızın da içinde yer aldığı Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Etçi Ve Kombine Irklarla Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi 22.01.2010 tarihli Bakanlar Kurulu Kararıyla alınmıştır.

Öz, ‘‘Başta Sayın Başbakanımız olmak üzere Tarım ve Köyişleri Bakanımız Mehdi EKER , DAP ve GAP’tan Sorumlu Devlet Bakanımız Cevdet YILMAZ ve Hükümetimizin tüm üyelerine teşekkürlerimizi iletiyoruz ’’ diye konuştu.
Sayın Öz sözlerine şu şekilde devam etti.

Öncelikle DAP projesinin tüm Malatyalı hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Başta Malatya Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri ve elemanları, Sanayi ve Ticaret Odası, Ziraat Odalarımız ve Sivil Toplum Örgütlerimiz yatırım yapmak isteyen yatırımcılara ve çiftçilerimize gereken desteği sağlayacağı kanaatindeyim.

Aşağıdaki şartları yerine getiren tüm yatırımcıların ve çiftçilerimiz bu projeden faydalanmak üzere gerekli girişimlerde bulunacağını temenni ediyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız