SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Kürt Olarak Ülkenin Kahramanı'.. Ve Ağıdı..

A- A+ PAYLAŞ

  • İzmir'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit edilen Baskilli Polis Memurunun, vefat eden annesi için yaktığı ağıt yürekleri dağladı.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, İzmir'deki terör saldırısında büyük bir faciayı önledikten sonra şehit düşen polis memuru Fethi Sekin'in büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini belirterek, ''Bu memlekette Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler bitmez. Binlerce, on binlerce, yüz binlerce kahramanı içimizde barındırdığımızı biliyorum.'' dedi. Bu arada, Basın İlan Kurumu'nun resmi internet sitesinde, şehit polisin 2 ay önce, 10 Kasım 2016'da kaybettiği annesi Hatun Fethiye Sekin için yaktığı Kürtçe ağıt yayınlandı. (Şehit polisin söylediği ağıdı haberin sonundaki videodan dinleyebilirsiniz)

"HAİNLERE KARŞI DİMDİK DURARAK ZOR GÜNLERİ ATLATACAĞIZ.."

Beyzade Efendi Camisi taziye evinde şehit Sekin'in yakınlarını ziyaret eden Zorluoğlu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sıkıntılı günler yaşadığını ancak millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde vatan hainlerine karşı dimdik durarak Allah'ın izniyle bu zor günleri atlatacaklarını belirtti.

Ülkenin içerisinde bulunduğu bu zorlu süreçte herkesin farklılıkları bir tarafa koyup ortak değerler ve duygular eşliğinde bir araya gelerek teröre karşı bir bütün olmaları gerektiğini vurgulayan Zorluoğlu, ''Allah için birbirimizi sevelim ve kardeş olarak yanımızdakine sarılalım. Ancak bu birlik ve beraberliği gösterebilirsek bu zor günleri aşarız ve yolumuza devam ederiz.'' ifadelerini kullandı.

Zorluoğlu, devletin tüm güvenlik güçleriyle hem yurt içinde hem de yurt dışında teröre, teröristlere ve bunların arkasındaki tüm güçlere karşı büyük bir mücadele verdiğini vurgulayarak, bu mücadelenin en güzel örneklerinden birini kahraman şehit polis Fethi Sekin'in ortaya koyduğunu dile getirdi.

Şehide Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve millete başsağlığı dileyen Zorluoğlu, şunları söyledi:

''Bu memlekette Ömer Halisdemirler, Fethi Sekinler bitmez. Binlerce, on binlerce, yüz binlerce kahramanı içimizde barındırdığımızı biliyorum. Dolayısıyla terör örgütleri bu şekilde bir yere varamayacaklarını, bu milleti yıkamayacaklarını esasında çok iyi biliyorlar. Onlar sadece bir anlamda moralimizi bozarak, bizi günlük hayatımızda normal işlerimizden ederek Türkiye'nin ilerlemesini, kalkınmasını ve daha da müreffeh hale gelmesini sadece zorlaştırmak istiyorlar. Yoksa asla ve kata Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni ve bu necip milleti hiçbir terör örgütü ya da o terör örgütlerinin arkasındaki diğer güçler mağlup edememişlerdir. Allah'ın izniyle bundan sonra da asla mağlup edemeyeceklerdir.''

- ''Fethi Sekin bir Kürt olarak bu ülkenin, hepimizin kahramanıdır''

Şehit polisin kuzeni Gökmen Sekin de Fethi Sekin'in İzmir'deki terör saldırısında kahramanlık örneği sergileyerek ve teröristlerle canı pahasını çatışarak büyük bir facianın önüne geçtiğini, Türkiye'nin gururu olduğunu söyledi.

Türkiye'de şehit polis Sekin gibi, şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir gibi kahramanlar yetiştiği sürece hiçbir karanlık gücün emellerine uluşamayacağını ifade eden Sekin, şu değerlendirmede bulundu:

''Ömer Halisdemir tüm Türkiye'nin hepimizin kahramanı, Türk kardeşimizdir. Fethi Sekin de bir Kürt olarak bu ülkenin, hepimizin kahramanıdır. Hepimiz kardeşiz. Hiçbir şekilde bu ülke bölünmeyecek. Allah'ın izniyle tek yumruk olarak bu soysuz köpeklere gereken cevabı vereceğiz. Kanımızın son damlasına kadar da Allah'ın izniyle onlarla savaşacağız. Türk-Kürt kardeştir, Laz-Çerkez ayrımı olamaz, hepimiz kardeşiz.''

Şehit polisin görevli olduğu İzmir Adliyesinde Kürtçe bilirkişilik de yaptığını aktaran Sekin, ''Fethi abimiz çok merhametli, şakacı, güleç yüzlü, vatanını ve milletini gerçekten çok seven bir insandı ve bunu da şehadetiyle ispatladı.'' diye konuştu.

Taziye ziyaretine Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze de katıldı.

ŞEHİDİN KENDİ SESİNDEN ÖLEN ANNESİNE AĞIDI..

Elazığ’ın Baskil ilçesinde toprağa verilen kahraman şehit polis Fethi Sekin, Whatsapp üzerinden şehit olduğu günün gecesinde amcaoğlu Mustafa Sekin’e yolladığı ağıtta, iki ay önce kanserden kaybettiği annesine olan özlemini dile getiriyor.

Sekin, ağıdında annesinin ölümü sonrası yokluğuna kendisinin, babasının ve kardeşlerinin alışamadığını, dünyanın geçici olduğunu dile getirerek şunları söylüyor;

Sen bu şehrin en güzelisin,

Sen yoksun diye çaresiz kaldık.

Sen bu şehrin en güzelisin,

Sen yoksun diye çaresiz kaldık.

Kapının önünde günden güne ölüyorum

Kapı burada; sen yoksun, gözükmüyorsun

Bugün cuma, sen mezardasın

Kalk anne, evimize gidelim

Babam evde yalnız kaldı

Anne anne, kurban anne…

Babam evde yalnız kaldı

Anne anne, kurban anne…

Rehberimde numaran

En üstte yazılı anne

Rehberimde numaran

En üstte yazılı anne

Aramaya kıyamıyorum, korkuyorum

Sen cevap vermezsin diye

Aramaya kıyamıyorum, korkuyorum

Senin sesini duyamam diye

Dünya malı ne şirindir!

Anne anne kurban anne…

Dedim gelin yapmayın böyle

Ben acını taşıyamadım

Acın kalbimde taşa döndü

Ben acını taşıyamadım

Acın kalbimde taşa döndü

Anne seni çok özledim

Anne anne kurban anne…

Anne seni çok özledim

Anne anne hayran anne…

(Şehit polisin ölen annesine Kürtçe yaktığı ağıdı, fotoğrafın altındaki videodan dinleyebilirsiniz)

Elazığ, AA- iha- bik.gov.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Ali (7 yıl önce)
    Hakkını helal et şehidim. Vatan sevginde Anne sevgin gibi en üst düzeyde. Sen bize helal et. Bizim hakkımız zeten helaldir.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    AllaH MEKANINI CENNET ETSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (7 yıl önce)
    Sadece beni mi, hayır, sen bir Türkiye yi ciğergah ettin be kardeşim. Senin acın dayanılır gibi değil, Allah sevenlerine sabırlar versin, mekanın nur makamın cennet olsun inşallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Seyrullah Seyrun (7 yıl önce)
    Bizi perişan ettin be abim.Allah sonsuz rahmetini üstüne yağmur gibi yağdırsın inşaallah. Kabrin pür-i nur. Makamın Rasulullah efendimiz sav e komşu mekan olsun insaallah.
    0
    0
    Yanıtla
  • Cem Ali (7 yıl önce)
    Gurbone Xuda ye da wım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hikmet Geckil (7 yıl önce)
    O bir can. O bir ciğer. Baskilli hemşehrimin ağıtı da ne kadar bizimkilere banziyor. "Kurban olam", "Hayran olam", "Kadan alam". Bizde anneye, babaya, kardeşlere söylenen günlük sözler bunlar. Sadece devlet yardımı yetmez. Aile için bir banka hesabı açılmalı. O boncuk gözlü çocuklar maddi bir sıkıntı yaşamamalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil alyar (7 yıl önce)
    Bir elazığlı olarak gurur duyuyorum Bende şehidimiz gibi kürt Kökenli türküm ülkem için canımı Heran vermeye hazırım.mekanın Cennet olsun kardeşim...
    0
    0
    Yanıtla
  • Temelli (7 yıl önce)
    Allah mekanını cennet etsin kardeşim.Kavuşmanız dileğiyle.
    0
    0
    Yanıtla
  • mus (7 yıl önce)
    Allah,rahmet,etsin,ailesine,sabirlar,diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Arzu (7 yıl önce)
    Mekanın cennet olsun. Allah evlatlarına uzun ömürler versin. Nur içinde yat.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan (7 yıl önce)
    Hemşehrimin Yeri mekanı cennettir .Hemşehrim diyorum ben aslan Arapgir sarıçiçeklıyım dedelerimiz Asırlar önce Baskilde Arguvana gelmişler onda sonra da Arapgir sarıçeğe yerleşmişler
    0
    0
    Yanıtla