SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Malatyalı Daha Ödül Alsın'

A- A+ PAYLAŞ

"Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet" ödülünün son sahibi İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel, bu yılki adaylara önerilerde bunlundu.

Türk Basketboluna uzun yıllar hizmet etmiş, eski TBF Başkanlarından Osman Solakoğlu'nun anısını yaşatmak amacıyla TBF ve Solakoğlu ailesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet" ödülünün bu yıl altıncısı yapılacak. 31 Aralık tarihinde sona erecek adaylık başvuru sonrasında adaylar, bu anlamlı ödülü alabilmek için yoğun bir süreçten geçecekler.

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde Türk Basketbolu adına büyük önem taşıyan "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet" ödülünü; ilk sene Hakkari'den Erol Hanlıgil, ikinci sene Çorum'dan Fatih Sami Şahin, üçüncü sene Çanakkale'den Murat Firidinoğlu, dördüncü sene İstanbul'dan Recep Türkoğlu ve beşinci sene Malatya'dan Yrd. Doç. Dr. Mustafa Yücel kazandı.

Solakoğlu ailesi ve TBF temsilcilerinin yanı sıra, basın mensupları ve Osman Solakoğlu döneminde milli takım antrenörlüğü, milli takım kaptanlığı ve yönetim kurulu üyeliği yapmış kişilerden oluşan Seçici Kurul, bu 12 aday arasından ödülün hedef ve prensipleri doğrultusunda belirlenmiş kriterlere göre, adayların ödülün ruhuna uygun şekilde basketbol vasıtasıyla topluma, çevrelerine yararlı hizmetler vermiş, çocukların, gençlerin eğitimine, gelişmesine basketbol vasıtasıyla olağanüstü katkıda bulunmuş olmaları nedeniyle karar verirken en ince detayları bile değerlendirmiş ve tüm adaylar için belirlenen 12 kritere ayrı ayrı puan vererek birinciyi belirlemişlerdi. Yapılan değerlendirmede 12 aday da birbirlerine çok yakın puanlar alırken kurul üyelerinden toplam 399 puan alan Malatya'dan Mustafa Yücel birinci olmuştu.

Yücel, 2007-2008 döneminde Üniversitede ve Malatyalı gençlerinin spor yapmasına imkan sağlamak için büyüklerde, gençlerde ve yıldızlar da basketbol şube başkanlığı yaparak amatör lige katılımı gerçekleştirmiş, basketbolun üniversitede ve Malatya'da sevilmesine ve gelişmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarda bulunmuştu. Yücel ayrıca, İnönü Üniversitesi Spor Kulübü Basketbol Şubesi olarak okullarda sporun ve basketbolun gelişmesine katkı sağlamak amacıyla okullara malzeme yardımı yapılmasına katkı sağlamış ve basketbol alanında isim yapmış isimleri üniversiteye getirerek konferans ve paneller düzenlemişti.

Yücel'in antrenörlük ve basketbol şube başkanlığı yaptığı dönemlerde takımları başarılı dereceler almışlar, Yücel, Malatya TED Koleji Spor Kulübü'nün kurulmasına öncülük etmişti. Fırıncı Köyü İlköğretim Okulu'na basket sahası ve aksamlarının yapılmasına yoğun çaba sarf eden Yücel, burada da İnönü Üniversitesi öğrencileri ve köy çocukları imece usulü ortak çalışmada bulunmuşlardı.

"Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet" ödülünün son sahibi İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr Mustafa Yücel, ödül sonrası İHA Muhabirine bir açıklamada bulundu. Yücel, ödülün manevi değerinin kendisi açısından anlatılamayacak kadar büyük olduğunu ifade ederek, "İşin açıkçası basketbolda benim hayal edipte, eğitim adına alabileceğim en önemli ödüldü. Ama hep söylediğim şeyi tekrar söylüyorum; Malatya adına bu ödülü Malatya'ya getirebilmek benim için daha büyük mutluluk ve onur kaynağı
oldu. Dolayısıyla ödülü almış biri olarak hayatımda manevi anlamda da çok büyük değişiklikler oldu. Ödül sonrası basketbol adına bir atılım yapma heyecanı geldi ama yoğun akademik çalışmalarım nedeniyle bu dönem basketbolla ilgili çalışmaları geri planda bıraktık" dedi.

Yücel, "Osman Solakoğlu Basketbolla Topluma Hizmet" ödülünün Türk basketbolu adına büyük önem taşıdığını kaydederek, "Hele ki çok büyük bir şahsiyet olan Osman Solakoğlu ödülünü almam benim için ayrı bir gurur kaynağı oldu. Benim için çok anlamlı olan bu ödülü nadide bir eser olarak görüyorum. Açıkçası birazda kendimi emekliye ayrılmış gibi hissediyorum. Yani her şeyi tamamladık gibi düşünüyorum. Her zaman söylüyorum bu işi tek başıma yapmadım. Malatya'da basketbola emek verenlerin katkılarıyla bu ödülü Malatya'ya getirdik" diye konuştu.

Bu yıl adaylık müracaatlarının daha yoğun olduğunu belirten Yücel, "Tabi Basketbol Federasyonu ile bir görüşme imkanımız oldu. Bu dönem adayların daha yoğun olacağından bahsediliyor. Tabi bu yoğun adaylık süreci içerisinde başvurunuz neticeleninceye kadar geçen süre, bitmiyor. Müthiş derecede bir heyecan yaşıyorsunuz. Her an sizi arayacaklar ve siz kazandınız heyecanı yaşanıyor. Bu müthiş bir duygu ve kolay değil, öncelikle başvurunuz kabul ediliyor. Sonra bir ön elemeden geçiyorsunuz. Ön elemeden sonra son finale kalıyorsunuz. Finalde de Basketbol Federasyonu ve Osman Solakoğlu ailesinin vakfın belirlediği Türkiye'de önemli 10 isim jüri üyesi olarak belirleniyor. Tabi burada önemli olan husus şu; kendinizi çok iyi ifade etmelisiniz. Yapmış olduğunuz çalışmaları çok iyi şekilde cd'ye dökmelisiniz. Çünkü bir dosya geliyor ama görüntüye bakılarak, karar veriliyor. Bu nedenle görüntü büyük önem taşıyor. Zor tarafı ise bu görüntüyü 6 dakikaya sığdıracaksınız. Ben ödülü aldığımız yıl çok profesyonel bir arkadaşla çalıştım. Görüntüleri benim de hayal etmediğim şekilde 6 dakikaya sığdırdı.

Dolayısıyla yeni aday olan arkadaşlara CV'sinin ve dosyasının düzenli olması karşı tarafı çok etkiliyor. Bu süreci bir an önce değerlendirmek gerekiyor. Gönlüm istiyor ki, benden sonra bir Malatyalı daha bu ödülü alsın hatta bu yıl alsın iki yıl üst üste bu mutluluğu yaşayalım. Ben inanıyorum ki, bizden sonra büyük ve onurlu ödülleri Malatya'da basketbola hizmet eden diğer arkadaşlarımız, kardeşlerimiz ve hocalarımız getirecekler. Tavsiyem şu; yapılan emeklerin karşılığını almak çok büyük bir mutluluk. Ama bunu da çok güzel bir şekilde karşı tarafa vereceksiniz. Sonrada çok mutlu ve hızlı bir süreç geçiyor" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız