SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Malatyalı Gelip Seçiliyorsa.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:51:25
A- A+ PAYLAŞ
Alevi Kültür Derneği Altınoluk Şubesi tarafından düzenlenen yemek ile Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk beldesinde Cem Evi inşaatının startı verildi. 
 
Cem Evi Proje’nin tanıtıldığı gecede Belediye Başkanları destek sözü verdi. İşadamlarının da bağışta bulunduğu Cem Evi inşaatının temelinin 21 Mart’ta atılacağı açıklandı. Alevi Kültür Derneği Altınoluk Şubesi tarafından Akçam Otel’de düzenlenen yemek ile Altınoluk Cem Evi Kültür Merkezi inşaatının projesi tanıtıldı. Geceye Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, siyasi parti temsilcileri, işadamları katıldı. 
 
Alevi Kültür Derneği Altınoluk Şube Başkanı Hüseyin Altay, yaptığı konuşmada, Altınoluk Cem Evi ve Kültür ve Merkezi yapılması için arsa alındığını ve projesinin hazırlandığını belirterek, “21 Mart’ta temel atarak Cem Evi inşaatına başlayacağız. Altınoluk’a Cem Evi kazandırılması için arsa alımından başlayarak her aşamada desteğini bizden esirgemeyen Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat’a ve diğer yetkililere teşekkür ediyoruz. İşadamlarımızın, halkımızın, sizlerin desteği ile bu projeyi bitireceğimize inanıyorum” dedi.
 
Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat'ta (fotoğrafta soldan 2.), “Bu ülkede Alevi bir yurttaş, bir partinin genel başkanı olabiliyorsa, Alevi bir kardeşiniz Malatya’dan gelip Altınoluk gibi bir kente belediye başkanı olabiliyorsa geçmişe takılmadan, ancak geçmişi unutmadan, dersler çıkararak geleceğe bakmalıyız. Söz açıldığında destek veren çok olur ama uygulamaya gelince pek göremeyiz. Bağışlar çok olur, az olur o fark etmez. Bu Cem Evi ya yapılacak, ya yapılacak” dedi. 
 
“ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ”
Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu ise, Hz. Ali’nin bir sözü hatırlatarak “Hz. Ali Bin kapıdan yüz bin kaleden içeri girebilirsin de küçücük bir gönülden içeri giremezsin’ demiş. Ben Alevi yurttaşlarımıza karşı gönül kapımı hep açık tuttum. Bugün de, yarında gönül kapımız hep açık olacak. Cem Evi içinde üzerime düşen ne olursa yerine getirmeye hazırız” dedi. 
 
Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan da, “Bu taşın altına hepimiz elimizi koyarak koyacağız. Küçükkuyu Belediyesi olarak, ne gerekiyorsa yapılacak” dedi. Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan, “Ben Zeytinli Mehmet Alan Köyü’nden Tahtacı Türkmen Alevisiyim. Bugün yöneten konumunda olmaktan onur ve mutluluk duyduğumu ifade ediyorum. Cem Evi’miz için yardımın sınırı yok. Ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu. 
 
Belediye Başkanları’nın ardından İşadamı Hattuşa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan ile Altınoluk’lu işadamı İsmail Arslan 100’er bin TL bağışta bulundu. Geceye katılan diğer işadamları da değişik ayni ve nakti yardımımda bulundular. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız