SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Malatyalı İstifa Etti, Bir Malatyalı Atandı..

0
Güncellendi - 2019-10-27 16:53:31
Bir Malatyalı İstifa Etti, Bir Malatyalı Atandı..
A- A+ PAYLAŞ

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Teftiş Kurulu’nun Malatyalı başkanı Yunus Nadi Kolukısa ve HSK Genel Sekreteri Fuzuli Aydoğdu, dün sürpriz bir kararla görevlerinden istifa etti. Bu arada, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü görevine de, Malatyalı Hakan Öztatar asaleten atandı.

YUNUS NADİ KOLUKISA'NIN İSTİFASI

Ocak 2017 tarihinden bu yana HSK Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapan Yunus Nadi Kolukısa,  ve Genel Sekreter Fuzuli Aydoğdu, dün HSK Başkanlığı’na görevden aflarını istediklerine dair dilekçe verdi.

Üst düzey istifaları görüşmek üzere aynı gün olağanüstü gündemle toplanan HSK Genel Kurulu, Kolukısa ve Aydoğdu’nun istifası ile boşalan görevler için seçim yaptı.  HSK Genel Kurulu'nda yapılan seçim sonucunda, 2016 yılından bu yana Bolu Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı olarak görev yapan Seyfi Han Genel Sekreter, HSK Başmüfettişi Abdullah Alacahan Teftiş Kurulu Başkanı olarak atandı. Ayrıca, HSK Başmüfettişi Oğuz Akalın da Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yunus Nadi Kolukısa Kimdir?

HSK Teftiş Kurulu Başkanı iken görevinden istifa eden Yunus Nadi Kolukısa’nın özgeçmişine dair bilgiler HSK sitesinde şöyle aktarılıyor:

“10.07.1972 tarihinde Malatya’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Malatya’da tamamladı. 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesini ikincilik ile bitirdi. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 5. Madde “Kişi Güvenliği” ve 8. Madde “Özel Hayatın Gizliliği” konusunda yüksek lisans tezini yazan Kolukısa’nın aynı konuda yayımlanmış çok sayıda makalesi vardır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi içtihatları konusunda Adalet Bakanlığı bünyesinde eğitici olarak görev almış, beşyüze yakın hakim ve savcının eğitimine katkı sağlamıştır. TBMM komisyonunda Adalet Bakanlığı temsilcisi olarak görev alan Kolukısa’nın  “Türkiye’de Önleme Dinlemeleri” konusunda yayımlanmış makalesi bulunmaktadır. Adli Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Kolukısa; sırasıyla Başyayla-Karaman, Horasan-Erzurum, Dursunbey-Balıkesir ilçelerinde Cumhuriyet Cavcılığı, Adalet Müfettişliği, Yargıtay Savcılığı, HSK başmüfettişliği görevlerinde bulundu. 23.03.2016 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığına, 19.01.2017 tarihinde HSK Teftiş Kurulu Başkanlığına atandı. Evli ve iki çocuk babasıdır”.

Adalet Bakanlığı’ndaki güç mücadelesinin sonucu mu?

“Yüksek yargıda deprem” olarak nitelendirilen söz konusu istifaların perde arkasına ilişkin çeşitli yorumlar yapılırken, Odatv.com’da konuya ilişkin yer alan haberde, istifaların bir süre önce Pelikan Grubu olarak adlandırılan bir ekibin Adalet Bakanlığı içindeki güç mücadelesinin yansıması olduğu öne sürüldü. Söz konusu haberde, “HSK’daki değişiklikler bir süre önce Adalet Bakanı Gül ile Pelikan yapılanması arasındaki kavgayı akıllara getirdi. Görevden alınan isimlerin ‘İstanbul grubu’ olarak anıldığı belirtildi. Nadi Kolukısa'nın kardeşinin Akıncı davasında tutuklu sanık olması da tartışma nedeni olmuştu. Pelikan grubu, devam eden FETÖ yargılamaları üzerinden Adalet Bakanı Gül’ü hedef almıştı. Gül ise, Pelikan yapılanmasına ‘Bu örgütün sadece yargıya, orduya, emniyete sızdığı sanılmasın. Nerede ahlaksızca bir saldırı varsa bilin ki orada FETÖ’nün bir tezahürü vardır. Daha düne kadar FETÖ’cülerle aynı maklubeye kaşık sallayanlar bugün çıkıp bize FETÖ ile mücadele dersi vermeye kalkışmasınlar’ ifadeleriyle karşılık vermişti” denildi.

“Kardeşi FETÖ’den yargılanıyor”

Bu arada Independent Türkçe (independentturkish.com), istifa eden HSK Teftiş Kurulu Başkanı Yunus Nadi Kolukısa'nın kardeşi B. K.’nın 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin yönetildiği yer olan Akıncı üssüyle ilgili davada, "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü yöneticiliği" suçundan ise 22 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle yargılandığını yazdı.

HAKAN ÖZTATAR ATAMASI..

Bu arada, Ocak 2019 tarihinden bu yana Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Malatyalı hakim Hakan Öztatar’ın bu göreve asaleten atanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı 25 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı 2019 / 358 Sayılı söz konusu kararda, “Adalet Bakanlığı’nda açık bulunan Hukuk İşleri Genel Müdürlüğüne 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2. Ve 3. Maddeleri gereğince Hakan Öztatar atanmıştır” denildi.

Hakan Öztatar Kimdir?

Adalet Bakanlığı web sitesinde, Hakan Öztatar’ın biyografisine ilişkin olarak verilen bilgiler şöyle:

"1977 yılında Malatya’da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Malatya’da tamamlamıştır. 1999 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olmuş, “Türkiye’de Avukatlık ve Sorunları” üzerine yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır.  2000 yılında Malatya Adli Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlamış, sırasıyla Karaman, Baskil, Finike Hâkimlikleri, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Tetkik Hâkimliği ve 16/04/2013-14/01/2019 tarihleri arasında Arabuluculuk Daire Başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. 30 Nisan 2015 tarihinden itibaren İstanbul Tahkim Merkezi (İSTAC) Genel Kurul ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. 14 Ocak 2019 tarihinden itibaren Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır. Orta derecede İngilizce ve Almanca bilmektedir."

malatyahaber.com

FOTO: HSK Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndan istifa eden Yunus Nadi Kolukısa

FOTO: Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü'ne asaleten atanan Hakan Öztatar

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • FAZLI büyüktatar (4 yıl önce)
    Hakan bey hayırlı uğurlu olsun allah kaza bela vermesin daha iyi yerlere gelmenizi cenabı allahtan niyaz ederim saygılarımla
    0
    0
    Yanıtla