SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Malatyaspor Değerlendirmesi...

A- A+ PAYLAŞ

PasFotomaç Gazetesi'nden bir Malatyaspor değerlendirmesi...

Bir sezon önce UEFA Kupası'nda oynayan, ligi 8. sırada bitiren Malatya, bu kez 11. sırada kaldı Samsun ise 5 sıra birden düştü. 2003-04'te ligi 7. sırada bitiren kırmızı-beyazlı ekip bu kez 12. oldu.

MALATYASPOR

Ziya Doğan ile küme düşecek bir takımken UEFA Kupası'nda oynayan bir ekip haline gelen, geçen sezonu 8. sırada bitiren Malatya, bu sezon eski günlerini aratan bir performans gösterdi ve 11. oldu. Sezon başında teknik direktör Aykut Kocaman ile anlaşan Malatya, ilk 8 haftada 5 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 4. sıraya yükseldi. Bu başlangıç, Malatyasporluları heyecanlandırdı ve umutlandırdı. Ancak Malatya'nın ilginç bir özelliği vardı. Sahasında olmadık yenilgiler alırken deplasmanlarda arka arkaya başarılı sonuçlar elde etti. 11. haftadan sonra düşüşe geçen Malatya'da forvet hattı kötü bir performans çizdi.

KOCAMAN GİTTİ UÇAR GELDİ
LiGiN ilk yarısını 7. sırada bitiren Malatya için ikinci yarının ilk bölümü kâbus gibiydi. Bir ara arka arkaya 4 maçta gol atamadan mağlup olan sarı-kırmızılı ekipte, Ç.Rize yenilgisi sonrası Aykut Kocaman istifa etti. Yerine Karşıyaka'yı çalıştıran Feyyaz Uçar geldi. Uçar'ın gelişi hemen kendini gösterdi. Uçarlı ilk iki maçı Malatya gol yemeden kazandı. Ancak sonraki 6 maçta galip bile gelemedi. Bunda kaleci Fevzi, savunmada Serkan Bensol, Ömer ve Mert'in sakatlıklarının çok büyük payı vardı.

SAIDOU KRİZ ÇIKARTTI
MALATYA, sezonun son maçında Sakarya'yı yenerek hiçbir şaibeye yer vermedi. Bu sonuçla Sakarya küme düştü. Malatya, devre arasında Boliç, Toth, Mehmet Budak gibi isimleri transfer ederken G.Saray'dan Saidou'yu kiraladı. 30. haftadaki G.Saray maçı öncesi Saidou krizi çıktı. G.Saray, Saidou'nun oynamasını istemiyordu. Ama Malatya yönetimine bu konuda bir başvuru olmayınca Saidou ilk 11'de oynadı. Bu yüzden G.Saray 2. Başkanı Ergun Gürsoy ile Malatya Başkanı Hikmet Tanrıverdi arasında tartışma çıktı.

Karşıyaka'dan Malatya'ya uçtu

LiGiN 25. haftasında Malatya Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın istifası sürpriz olmuştu. Kocaman'ı ikna çabaları sonuçsuz kalınca sarıkırmızılı yönetim, genç isimlere teklif götürdü. Sonuçta Feyyaz Uçar takımın başına geldi. Ancak bu transfer polemik yarattı. Uçar, birkaç hafta önce Karşıyaka'nın başına gelmiş ve başarılı sonuçlar ile dikkat çekmişti. İzmir ekibini bırakarak Malatya'ya gitmesi, Karşıyaka yönetimini kızdırdı. Malatya ise, Feyyaz Uçar'ın kulübüyle anlaşarak kendilerine geldiğini açıkladı. Uçar, 9 haftalık görev süresinde 3 galibiyet, 3 beraberlik, 3 yenilgi aldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız