SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Memleket Klasiği!

A- A+ PAYLAŞ

5 yıllık çalışma dönemini tamamlayan ve birçok tartışmalı karara imza atan Malatya Belediye Meclisi'nin üyeleri, "klişe veda konuşmalarıyla" takdir edilerek uğurlandı!

Toplam 37 üyesi bulunan, çoğunluğu AKP'li üyelerin oluşturduğu Malatya Belediye Meclisi, 2004- 2009 arasındaki görev döneminde birçok tartışmalı karara imza attı. Mecliste kararlar genellikle tartışılmadan, "komisyondan geldiği gibi" ya da başkanlık makamının "arzu ettiği gibi" çıkarıldı. Özellikle imarla ilgili alınan kararlar çoğu kez tartışmalıydı. Başta "su kirlenmesi" olmak üzere tüm kenti ilgilendiren konuları bazen gündemine bile almayan Malatya Belediye Meclisi, 4 Mart Çarşamba günü son toplantısını yaptı. Aynı akşam üyelere, kendisi de aday yapılmayan dolayısıyla görev döneminin son günlerini yaşayan Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından veda yemeği verildi.

Yemeğe katılan Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkanı Cemal Akın, üyelere "alışıldığı üzere" takdirlerini ifade ettiler.

Yemeğe ilişkin Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"Belediye Başkanı H. Cemal Akın Belediye Meclis üyeleri ile Dede Korkut Lokantasında akşam yemeğinde bir araya geldi.

4 Mart Çarşamba günü Dede Korkut Lokantasında Belediye Başkanı H. Cemal Akın’ın Belediye Meclis üyelerine verdiği akşam yemeğine Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ve gazeteciler de katıldı.

Yemek sırasında konuşan Meclis Başkan Vekili Süleyman Erkuş, “Meclis üyesi arkadaşlarımızla beş yıldan beri beraber görev yapıyoruz, böyle uyum içinde çalışan başka bir meclisle karşılaşmadım. Görev süremiz içerisinde Malatya için gerçekten çok güzel kararlar aldık. MHP, CHP ve AK Partiden oluşan Meclis üyelerimiz hiçbir zaman en ufak bir husumet beslemeden kararlar almıştır. Bu güzel uyumlu çalışmalarından dolayı Belediye Meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kısa bir süre sonra beş yılı tamamlayacaklarını belirten Belediye Başkanı H. Cemal Akın ise, “Sizlerle beraber çalışmanın mutluluğunu yaşadım. Görev süremiz sırasında göstermiş olduğunuz anlayış ve çalışma performansınız her türlü takdirin üzerindedir. Malatya’mıza beş yıl içerisinde bir çok hizmet yapabilmiş isek bunun temelinde arkadaşlarımızın dayanışma içerisinde olmaları vardır. Meclis üyelerimizden Ali Tozan aramızdan ayrıldı ve Doğan bey o meclis üyemizin yerini doldurdu. Onu da rahmetle anıyoruz” dedi.

Başkan Akın, Meclis üyelerinin hepsine ayrı ayrı teşekkür ettiğini söylerken, siyasete devam edecek olanlara da şans diledi.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise mutluluğu ve hüznü bir arada yaşadığını belirterek, şehir yönetimlerinde Belediyelerin özel bir yeri olduğunu, Belediyelerin bir şehrin bugününü ve geleceğini hazırlayan otoriteler olduğunu söyledi.

Malatya’da Belediyecilik adına mutluluk verici çalışmalara tanık olduklarını ve Belediye ile son derece uyumlu, birbirini tamamlar şekilde görev yapmaya çalıştıklarını kaydeden Vali Daşöz, “Bu çalışmalarda da değerli Belediye Başkanımızın ve siz saygıdeğer Meclis üyelerimizin çok büyük katkıları olduğunu yakından biliyorum.

Belediye Meclisinizin uyumu takdire değerdir. En ufak bir sorun yaşamadan alının bir çok karar oy birliğiyle alındı. Bundan dolayı ben sizlere Malatya halkı adına teşekkürlerimi, takdirlerimi sunuyorum.

Bundan sonraki hayatınızda sizlere sonsuz mutluluklar, başarılar diliyor, hizmetleriniz için başta çok değerli Belediye Başkanımız olmak üzere bütün arkadaşlarımıza teşekkürlerimi, şükranlarımı ve takdirlerimi sunuyorum” dedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız