SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Meslek Bin Umut"

0
Güncellendi - 2017-12-02 03:58:57
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde "Bir Meslek Bin Umut" Projesi kapsamında ebru ve hat sanatı kursu açıldı.

Akçadağ Muhtarlar Derneği'nin girişimleri açılan ve 7 ay sürecek olan kursun açılışına Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan, Akçadağ Belediye Başkan Yardımcısı Osman Aslantaş, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı, CHP Akçadağ ilçe Başkanı Ali Aslan, Akçadağ Muhtarlar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş ile mahalle muhtarları katıldı. Akçadağ halk oyunları folklor ekibinin de bir gösteri yaptığı 12 kursiyerin katılımları ile 7 ay sürecek olan kursun açılışında konuşan Akçadağ Muhtar Dernek Başkanı Eyüp Gönültaş, "Dernek olarak kurulduğumuz günden buyana karınca kararınca topluma hizmet etmeye toplumu kaynaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Daha önce e-projemiz olmuştu.Bu yıl ise bir meslek bin umut adalı bir proje hazırladık, projemizdeki amaç ilçemizin ev hanımlarını sosyal hayatta, toplumsal hayatta yer alması küçükte olsa ev ekonomilerine katkı sağlamaktır" dedi.

“Kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum"

Projenin diğer ilçelere de örnek olacağını düşündüğünü kaydeden Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Murat Nalçacı ise, "Böyle bir projenin Akçadağ Muhtarlar Derneği tarafından hataya geçirilmesinden dolayı dernek başkanımıza teşekkür ediyor, kursun hayırlara vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

“Toplum için faydalı olacağını düşünüyorum"

Projenin toplum için faydalı olacağını belirten Akçadağ Kaymakamı Serdar Demirhan'da, "Kurs özellikle ebru ve hat sanatların öğretildiği bir kurs olacak,bu sanatların özelliği bizim geleneksel sanatlarımız,bizim geçmişimiz bunlar bize kim olduğumuzu hatırlatan sanatlar bu bağlamda kurs için ebru ve hat sanatların seçilmesini benim açımdan sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyorum. Ayrıca kadınlara yönelik yapılmış bir proje toplum için faydalı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız