SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Miktar Asimile Olmuşlar Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Müslüman nüfusunun 100 bin olduğu Beyaz Rusya'daki 8 mescidin onarım ve bakımının Malatyalılar tarafından sağlanacağı bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türk Cumhuriyetleri, Türk ve Müslüman topluluklarının bulundukları ülkeler ile Afrika'daki Müslümanlar'ın ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçlayan Kardeş Şehir Projesi kapsamında Malatya ile Belarus (Beyas Rusya) kardeş şehir oldu.

Belarus Cumhuriyeti Müslümanları Müftüsü Ebubekir Şabanoviç'in 19-21 Haziran 2007 tarihleri arasında Malatya'ya yaptığı ziyaretin ardından harekete geçen İl Müftülüğü'nün oluşturduğu heyet, inceleme yapmak üzere gittikleri Beyaz Rusya'dan döndü.

Malatya İl Müftüsü Bekir Gerek, 5 günlük Beyaz Rusya gezisi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Beyaz Rusya'nın başkenti Misk şehrindeki mescidin onarımı ile muhtelif şehirlerde bulunan 8 adet mescidin altyapı problemlerinin iyileştirilmesi konusunda karar verildiğini belirtti. Tatar Kültür Merkezi'nin altyapı ihtiyaçlarının karşılanmasına da karar verildiğini kaydeden Gerek, "Ramazan ayı boyunca Beyaz Rusya'da iftar yemeği verilecek. Burada 100 bin Müslüman var. Bir miktar asimile olmuşlar ama milliyetlerini ve Müslümanlıklarını unutmamışlar. Mezarlarında ay ve yıldız var. Güzel tespitlerimiz ve verimli görüşmelerimiz oldu" dedi.

Beyaz Rusya'daki Misk Mescidi'nin tamiratının Ramazan ayı öncesinde yapılacağını belirten Gerek, bunun için kampanya başlattıklarını ve Malatyalılar'ın üzerine düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğinden emin olduğunu söyledi.

Gerek, Beyaz Rusya Dinler ve Milletler Sorumlusu Lenid Povloiç ve Türkiye'nin Beyaz Rusya Büyükelçisi Birnur Fertekligil ile yapılan görüşmelerin de çok olumlu sonuçlandığını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız