SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Müsaade Et de..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, 5 dakikalığına bahçıvanlık yaptı.

Huzurevi'ndeki programa katıldıktan sonra Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nün bahçesini gezen Valisi Halil İbrahim Daşöz, burada bahçıvanın çim biçme makinesi ile çim biçtiğini görünce, "Bir müsaade et de, biz çim biçelim" dedi ve aldığı çim biçme makinesini 5 dakika ustaca kullandı.

YAŞLILAR İÇİN HOBİ PARSELLERİ..
Öte yandan Malatya Huzurevi'nde kalan yaşlılar için sebze yetiştirme projesi çerçevesinde hobi parselleri oluşturuldu.

Huzurevi arkasındaki hobi parsellerine ilk fidelerin dikim programına Vali Halil İbrahim Daşöz de katıldı. Vali Daşöz, burada yaptığı açıklamada, "Bu çalışmayı önemsiyoruz. Toprağın insanı olarak buraya gelen huzurevinde kalan yaşlılara hobi parselleri oluşturuldu. Her yaşlımıza en az bir parsel, bazılarına iki parsel verildi. Toprak ve bitkilerle uğraşmaları arzu edildi. Onların psikoloji ve ruh dünyalarında ayrı bir renk katacağı düşünüldü. Uzmanlarımız da bunun yararlı olacağını belirtiyorlar. Hangi yaşta olursa olsun insanda bir üretim kabiliyeti olmalıdır" dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan ise, "Yaşlılarımızın boş zamanlarını değerlendirerek hoşça vakit geçirmeleri, üretme duygusunun verdiği haz ile yeniden hayata tutunmaları sağlanmış olacak. Çoğu kır kökenli olan yaşlılarımızın arazi ve toprak özleminin azaltılması, ait olma ve mülkiyet duygularının gelişmesi amacıyla İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü kampüs alanında gerçekleştirilen çevre düzenlemesi çalışması çerçevesinde oluşturulan sebze yastıklarının domates, salatalık, patlıcan, tere gibi fide ve tohum dikimi gerçekleştirildi" diye konuştu.

Huzurevinde kalan yaşlılar ise, boş zamanlarında üretim yapabilecekleri hobi parselleri oluşturulmasından memnun olduklarını dile getirdi.

Bu arada, huzurevi sakinlerinden Yusuf Ulutaş'ın söylediği "Benim sadık yarim kara topraktır" türküsü dinleyenleri duygulandırdı. Konuşmaların ardından Vali Halil İbrahim Daşöz'ün de ilk fide dikimiyle hobi parsellerine yaşlılar fide dikti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız