SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Nakil Daha

A- A+ PAYLAŞ

Samsun'da, beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden itfaiyecinin vasiyeti üzerine ailesi tarafından bağışlanan organları 3 kişiye hayat verdi.

Bafra ilçesi itfaiye biriminde çalışan 2 kız çocuğu babası Safit Ünye (44), ani damar tıkanıklığı (emboli) rahatsızlığı nedeniyle Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beyin Cerrahi Ana Bilim Dalı Bölümü'nde tedavi görmeye başladı. 1.5 yıl belirli aralıklarla üniversite hastanesinde tedavisi süren Safit Ünye, dün beyin kanaması geçirdi ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ailesinden kendisine bir şey olması halinde organlarının bağışlanması, başka insanların hayatlarının kurtarılmasını isteyen ve yıllardır yakınlarına organ bağışının gerekliliğinden bahseden Safit Ünye'nin isteği, beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesinden alınan izinle yerine getirildi.

Safit Ünye'nin karaciğer ve kornealarının kullanılabileceğinin tespit edilmesinin ardından veri bankasında yapılan taramada Malatya İnönü Üniversitesi'nde karaciğer nakli bekleyen emekli öğretmen Bekir Sıtkı Çalışkan belirlendi. Gece hızlı bir şekilde İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Sezai Yılmaz ve ekibi özel uçakla Samsun'a gelerek, OMÜ'deki bağışçıdan gerekli organlar alındı ve uçakla geri dönüldü. Dekan Sezai Yılmaz, karaciğeri aldıklarını ve acil bir şekilde hastaya naklinin gerçekleştirileceğini söyledi. Ailenin ve itfaiyecinin örnek bir davranış sergilediğini belirten Yılmaz, "Kendi hayatını kaybetti; ama başka insanlara hayat veriyor. Herkese örnek olmalı. Kutsal bir davranış" dedi.

İtfaiyecinin eşi Hatice Ünye duygularını, "Eşim kurtulamadı; ama başka insanlar hayat bulsun" şeklinde dile getirdi. Eşinin hastalanmadan öncede sürekli organlarının bağışlanmasını istediğini belirten Hatice Ünye, "Hastalandıktan sonra sürekli talebini yeniledi. Ani ölümü üzerine bizde organların bağışlanmasına karar verdik. Herkes organlarını bağışlasın, yeni hayatlar kurtulsun. Eşim öldü; ama organları başkalarına hayat verecek" diye konuştu.

Babasının ölümünden dolayı büyük üzüntü yaşayan 13 yaşındaki Sinem Ünye ise, "Hüzün ve sevinç yaşıyoruz" diyerek duygularını ifade etmeye çalıştı. Tek tesellilerinin babasının başka hayatları kurtarması olduğunu ifade eden Sinem Ünye, "Bende organlarımı bağışlamaya karar verdim. Babam hepimize örnek oldu. Onu çok seviyorum. Kendi yaşamadı; ama yaşatacak" şeklinde konuştu.

Ünye ailesi, Safit Ünye'den alınan organların nakil işlemlerini yakından takip etti. Alınan organların transferi sırasında Prof. Dr. Sezai Yılmaz, örnek davranışından dolayı aileye teşekkür etti. Bu arada, alınan 2 kornea da OMÜ'de belirlenecek iki hastaya ışık olacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız