SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Nevi Hesap Vereceğiz'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya milletvekilleri, her hafta istişare ve her ay da basın toplantısı düzenleyerek halka hesap vereceklerini belirtti.

AKP Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı, Ömer Faruk Öz ve İhsan Koca, İl Başkanı Ahmet Çakır'ın başkanlığında Malatya İl Teşkilatı salonunda biraraya geldi. Yapılan toplantı sonrası milletvekilleri ve Çakır bir basın toplantısı düzenledi.

İl Başkanı Ahmet Çakır, milletvekillerinin her ay düzenli olarak il başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek yaptıkları ve yapacakları çalışmalar hakkında bilgi vereceklerini, Meclis'te de milletvekillerinin her hafta bir araya gelerek istişare yapacağını kaydetti.

Malatya milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi Öznur Çalık, 6 Malatya milletvekili olarak bakanları ziyaret edip Malatya'nın sorunlarını aktardıklarını söyledi. Çalık, ilin sorunlarıyla yoğun olarak ilgilendiklerini belirterek, "Periyodik olarak düzenleyeceğimiz istişare ve basın toplantıları ile bir nevi hesap vereceğiz" şeklinde konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Malatya milletvekili Ömer Faruk Öz ise "Buradaki milletvekillerinin birlik fotoğrafını seçimden seçime değil, her zaman göreceksiniz. Şu an vekil arkadaşlarımızdan Mehmet Şahin görevli olduğu için burada yok. Fuat Bey'in ise sağlık sorunu olduğu için burada olamadı" dedi. Öz, sulama suyu sorununu kendisinin üstlendiğini anlatarak bu konu hakkındaki teknik bilgileri ilgili bakanlıklara aktaracaklarını dile getirdi.

Malatya milletvekili ve TBMM Sanayi, Ticaret ve Enerji Komisyonu Üyesi Mücahit Fındıklı da, "Milletvekilleri olarak Malatya'nın sorunları için görev dağılımı yaptık. Malatya'ya her geldiğimizde kentin bir sorunu çözülmüş olacak" şeklinde konuşarak şunları belirtti:

"2.Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı projesi bitti. 18 Ekim'de 30 milyon YTL'ye ihale edilecek ve altyapı çalışmaları 1 yıl içinde tamamlanacak. Özellikle küçük esnafa yönelik olarak yürütülen çalışmalar sürüyor. Şu an kullandığımız teşviklerin süresi 2008 yılında dolacak. Önümüzdeki yıl yeni Teşvik Yasası çıkacak. Bununla ilgili hazırlıklarımız devam ediyor."

Son olarak konuşan milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi İhsan Koca ise hizmetin reklamını yapmadıklarını dile getirip, "Yaptığımız görüşmeleri bizler basına yansıtmadık. Bizlerin amacı bunları yansıtarak siyaset yapmak değil. Yapılan girişimleri büyük sansasyon yaparak gündeme getirmiyoruz. Bundan sonra hizmetleri daha çok yaşayacağız. Yapılan yazışmaları 'Malatya'nın sorunlarını dile getirdik' diye yansıtmıyoruz. Bizler bakanlarımız ile bire bir görüşerek sorunları aktarıyoruz. Biz sorunu çözmek
için gayret gösteriyoruz. Sadece sorunu dile getirip 'Malatya'ya sahip çıkıyoruz' görüntüsü içinde değiliz" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız