SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Olduk, Arttı..'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya milletvekili Mehmet Şahin, milletvekillerinin birlikte hareket etmesi nedeniyle Malatya'nın 2008 yılı kamu yatırımı ödeneklerinin 2 yıl öncesine göre 2 katına çıktığını söyledi. AKP Milletvekillerinden Mücahit Fındıklı da, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, çeşitli projeler hakkında bilgi verdi.

AKP'DE..
AKP Malatya İl Başkanlığı'nın her hafta bir milletvekilinin parti binasında vatandaşlarla bir araya gelmesi için geleneksel hale getirdiği toplantıya bu hafta milletvekili Mehmet Şahin katıldı.

İl Başkanı Ahmet Çakır ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Şahin, milletvekilleriyle birlikte il teşkilatının da birlik ve beraberlik halinde hareket etmesinin, Malatya'nın kamu yatırımı ödeneklerinin artış göstermesine neden olduğunu aktardı. Şahin, "Son 2 yıl içerisinde Malatya'ya ayrılan kamu yatırımları toplam ödenek tutarı 97 milyon YTL'dir. 2008 yılı kamu yatırımlarının toplamı ise 105 milyon YTL'dir. Birlikte aldığımız gücü kamu yatırımlarına dönüştürüyoruz" dedi.

Malatya'nın tanıtımı için 16-20 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan Malatya Fuarı'na yabancı gazetecilerin de davet edildiğini belirten Şahin, birçok yabancı basın yayın kuruluşundan gazetecinin Malatya'ya gelerek 2 günlük programa katılacağını söyledi. Şahin, Malatya'nın ilk 5 yıldızlı oteli olacak olan Anemon Oteli'nin açılışı için de çalışmaların devam ettiğini aktardı.

Şahin, Malatya'da Sosyal Market Projesi'nin hayata geçirilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek proje ile hayırsever işadamlarının ellerindeki imkanları ihtiyaç sahibi vatandaşlara sunacağını kaydetti.

"MİLLETVEKİLLERİ ENGEL OLMAZ..
Bu arada AKP Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyareti esnasında basın mensuplarının sorularını cevapladı. Fındıklı, 44 köyün su problemini çözecek olan Bekirhış Projesi'nin milletvekillerince engellendiği iddiasına, "Milletvekilleri hiçbir şeye engel olmaz. Milletvekillerini görevi problem çözmektir. Dolayısıyla böyle 'Milletvekilleri engel oldu' gibi bir soruyu kabul etmemiz asla mümkün değil. Böyle bir şeyin olmayacağını da bütün Malatya bilir. Biz Malatya'nın içme suyu ve sulama suyu dahil olmak üzere bütün problemleri ile ilgileniyoruz. Hiç merak etmeyin, bu problemlerin tamamı en kısa zamanda çözülecektir" cevabını verdi.

Malatya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Fındıklı, "Biz Malatya'ya 800 yataklı bir devlet hastanesi yapmayı düşünüyoruz. Şeker Fabrikası arazisinde bu hastane için tahsis edilen alanla birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi için de bir alan ayrılmıştır. Ancak orada hukuki bir problem var. Hukuk sürecini bekliyoruz, o proje ortadan kalkmış değil, devam ediyor. Ağız ve Dış Sağlığı Hastanesi kuruldu, atamaları yapıldı. Şu anda geçici olarak bir yerde hizmet veriyorlar.
TEKEL'in özelleşmesi ile beraber bazı binaların üzerinde çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde, kendi binaları yapılana kadar hastanemizi Özelleştirme Başkanlığı'ndan alacağımız binalardan birisine taşıyacağız" şeklinde bilgi verdi.

Ergenekon operasyonu ile ilgili olarak ise Fındıklı, "Türkiye gelenekleri olan bir devlettir. Kim olursa olsun kimse Türkiye'nin rotasını değiştiremez. Kim olursa olsun, suç işleyen herkes cezasını çekecektir. Kimsenin dokunulmazlığı yoktur. Bu yapılan da tamamen savcıların ve hukukun kontrolü ile devam etmektedir. Herkes hukuk karşısında hesabını verecektir. Cezası varsa da çekecektir" ifadelerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız