SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Önemli Ameliyat Daha

A- A+ PAYLAŞ

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde, başarılı bir ameliyat daha gerçekleştirildi. 13 yıl önce yanlışlıkla içtiği çamaşır suyu nedeniyle yemek borusu tahrip olan, tüm tedavilere rağmen iyileşemeyen gence, Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mehmet Demircan (alttaki fotoğrafta, ayakta sol baştaki) başkanlığındaki bir ekip tarafından, kalın bağırsaktan yemek borusu yapıldı..

Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman beraberinde Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demircan, basın toplantısı düzenleyerek, 16 yaşındaki bir gence kalın bağırsaktan yapılan yemek borusu operasyona hakkında bilgi verdi. Doç. Dr. Miman, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde çok güzel gelişmelerin olduğunu ve tüm Malatyalılar'ın bu gelişmelerden yararlanmasını istediklerini söyledi.

Turgut Özal Tıp Merkezi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Demircan, kalın bağırsaktan yemek borusu yapılan 16 yaşındaki Hasari Kartal ile ilgili olarak verdiği bilgide, "Hastamız 13 yıl önce, dışarıda satılan çamaşır suyunu yanlışlıkla içmiş. Bu içme sonucunda dokulara yakma özelliğinden dolayı yemek borusu yanmış bir hasta. Yemek borusunu kullanılması için uzun süren bir tedavi uygulandı. Tüm tedavilere rağmen yemek borusunun kullanamaz hale geldiğini gördük. Böyle olunca da yeni bir yemek borusu yapma gereği hasıl oldu. Bu durumda da çeşitli alternatifler var. Bunlardan en önemlisi kendi kalın bağırsağından yeni bir yemek borusu yapmaktır. Bunu gerçekleştirdik. Kendisi şu anda her şeyi yiyip içiyor" ifadelerini kaydetti.

Prof. Dr. Mehmet Demircan “Çamaşır suyu, deterjanlar, tuz ruhu, kireç çözücü, yağ çözücü gibi evlerimizde kullanılan kimyasal maddelerin çocuklar tarafından yanlışlıkla ağza alınıp yutulmasıyla yemek borusu yanıkları ve bunun sonucunda yemek borusunda darlıklar gelişmektedir. Ağır olgularda ise yemek borusu hiç kullanılmaz hale gelebilmektedir. Bu durumda hastalara yeni bir yemek borusu yapılması gerekmektedir."dedi. Prof. Dr. Demircan, anne ve babaları uyararak; “evlerde sık kullanılan bu maddelerin çocukların erişemeyeceği bir kilitli dolapta saklanmasının hayati önemde olduğunu özellikle vurguladı.

Hasari Kartal'ın babası Abuzer Kartal, oğlunun 13 yıl önce iken çamaşır suyu içtiğini ve şimdiye kadar yapılan tüm tedavilere rağmen iyileşemediğini belirterek, son olarak yeni bir yemek borusu yapıldığını söyledi. Baba Kartal, oğlunun yeni yemek borusu yapılana kadar sadece sıvı besinlerle beslendiğini söyledi.

Hasari Kartal ise basın mensuplarının karşısında su içerek, "Artık yemek yiyebiliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLAR: (Üstte) Hasari Kartal, ameliyat sonrası annesi ile birlikte.. (Altta) Kartal, ameliyatın ardından sağlıklı olarak taburcu edilirken, ameliyat ekibinin başkanı Prof.Dr. Demircan (ayakta sol baştaki), hastasının bundan böyle istediğini yiyebileceğini söyledi. Ameliyata katılan ekipten Yrd.Doç.Dr. Abdurrahman Karaman (ayakta sağdaki) da basın toplantısında hazır bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız