SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Orası Kalmıştı!..

A- A+ PAYLAŞ

Define arayıcılarının son "operasyonu", yaklaşık 60 yıldır arkeolojik kazı yapılan Arslantepe Höyüğü'ne oldu!..

Malatya'nın Orduzu kasabasında bulunan ve dünyanın en eski kentlerinden biri olan Arslantepe Höyüğü'ne giren 3 kişinin, kazı alanında 2.5 metre derinliğinde kuyu kazarak define aradığı belirlendi.

Yaklaşık 60 yıldır arkeolojik kazı yapılan, İtalyan Kazı Heyeti'nin her yıl belirli dönemlerde kazılarını sürdürdüğü, dünyanın en eski sarayı, en eski kral mezarı, dünyada ilk kullanılan kılıç gibi önemli eserlerin çıkartıldığı Arslantepe Höyüğü'nün kuzey doğu noktasında kuytu alanda 1 metre genişliğinde 2.5 metre derinliğinde eşilen kuyudan herhangi bir bulgunun çıkartılamadığı belirtildi.

Arslantepe Höyüğü'ndeki görevli bekçilerin höyük alanı içerisinde 40 yaşındaki A.Ş. adlı şahsı yakalayıp polise teslim ettiği, M.Z.D. ve B.G. adlı şahısların ise arandığı bildirildi.

Saat 17.00 sıralarındaki olayla ilgili olarak Polis Vukuat Raporu'nda da şu bilgi verildi:

"Olayla ilgili belirtilen adreste bekçi olarak görev yapan Y.K.P. ve M.K.’nin alınan ifadesinde, tel örgü tamiri yaptıkları sırada bahçe içerisinde gördükleri M.Z.D. ve B.G.’ye ne yaptıklarını sorduklarında, şahısların gezdiklerini söylemeleri üzerine kimlik kontrollerini yaparak gönderdiklerini, daha sonradan höyüğün diğer tarafında 2,5 Metre derinliğinde bir çukur gördüklerini ve kazıyı şüpheli şahısların yapmış olabileceğini düşünerek Polise ve Turizm Müdürlüğüne bilgi verdiklerini ayrıca olay yerinde 34 .. plaka sayılı bir aracında olduğunu beyan etmeleri üzerine, görevlilerimizce yapılan çalışma neticesi bahse konu oto park halinde bulunmuş ve araç sahibi olduğu tespit edilen A.Ş.’nin alınan ifadesinde, arkadaşları olan firari şüpheliler ile olay yerine gittiğini ancak arkadaşlarının burada yanından ayrıldığını ve kendisinin olayla bir ilgisinin olmadığını beyan etmiş olup, tahkikata devam edilmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız