SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Oy Şer İttifakını Bozar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:07:51
A- A+ PAYLAŞ

AKP milletvekili ve adayları seçim çalışmalarını sürdürdü. Ayrıca, çeşitli partilerden AKP'ye geçenler için parti il binasında tören yapıldı.

AKP'YE KATILIM

AKP il binasında düzenlenen törende  MHP, SP ve BBP’den 110 genç AKP’ye geçerek rozetlerini taktılar.

Katılım törenine  MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, İl Başkanı Hakan Kahtalı, İl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aydoğan ile MHP ve BBP’li olan 110 genç katıldı.

Törende konuşan Çalık, “Zilfiri karanlıkta bir karıncayı bilerek ve bilmeyerek ezmeyecek bir gençlik burada. Merhameti yüreğinde taşıyacak, şuuru ile bilinci ile davası ile yarınlara taşıyacak bir gençlik burada. Beraberce yol arkadaşı olacak genç arkadaşlarıma, evlatlarıma, kurucu genel başkanım ve Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘size emanet edeceğiz bu ülkeyi’ dediği gençlerime,  başbakanımız Ahmet Davutoğlu’nun ‘benim evlatlarımı’ dediği gençlerimize ben bir kez daha hoş geldiniz diyorum” ifadelerini kaydetti.

AKP İl Başkanı Hakan Kahtalı ise, “birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece ne aramıza fitne girebilir, nede bir birlerine düşürecek bir bahane bulabilirler” diyerek AK Parti’ye katılan gençlere “hoş geldiniz” dedi.

AKP’ye katılan gençler adına yapılan konuşmada ise, “Amacımız zaten Malatya’da güçlü olan AK Parti’nin gücüne güç katmaktır. Vatan, devlet, millet ve bayrak sevgimizin bundan sonra son durağı AK parti kadrolarında devam edeceğiz. AK Parti gençliğinin daha güçlü olması için elimizden gelen her türlü fedakarlığı göstereceğiz” denildi.

Törende çalık, Kahtalı ve Aydoğan, partiye yeni katılan gençlere tek tek rozetlerini taktılar.

AKP’ye son bir ay içerisinde MHP Doğanşehir Belediye Meclis Üyesi Neşet Karakuş, MHP Pütürge eski ilçe Başkanı Ahmet Aslan, BBP Doğanyol Belediye Başkan Adayı ve BBP 7 Haziran seçimlerinde milletvekili adayı Derviş Erdoğan,  MHP Doğanyol Belediye Başkan Adayı Muhsin Öz, DYP’den uzun yıllar ilçe başkanlığı yapan Ramazan Kış, MP’den Belediye meclis üyeliği yapan Özcan Öz, CHP’de uzun yıllar siyaset yapan ve Pütürge Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Hasan Taştan ve MHP BBP’de uzun yıllar görev yapan partililer AKP’ye geçiş yapmıştı.

ÇALIK MÜŞAHİTLERLE BİRARAYA GELDİ..

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Öznur Çalık, AKP İl Teşkilatı'nda ise müşahitlerle bir araya geldi. 

Çalık, daha sonra AKP Malatya İl Teşkilatı'nda 1 Kasım'da sandıklarda görev yapacak olan müşahitlerle bir araya geldi. 

Milletvekili Çalık müşahitlere yaptığı konuşmada, "Seçim sandıkta kazanılır. Bu çok net bir şekilde herkesin bildiği bir kuraldır. Bu kural içinde hele de sandıkların başında kadınlarımızın olması bizim için çok büyük bir memnuniyettir. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın bize emaneti sandıklarımızdır. Sandık bize emanettir. Emanete sahipsizlik edilmez. Milletin bize emaneti, o sandıktır. Sandıklara sahip çıkacağız, nasip olursa o sandıklardan da, sizlerin duaları, destekleri ve bekçiliğiyle tek başına iş başına geleceğiz" dedi. 

Çalık ayrıca seçmelere önemli bir uyarıda da bulunarak, Malatya’da 07.00 ile 16.00 arasında oy kullanma işlemlerinin gerçekleştirileceğini belirtti. Çalık, “YSK’nın almış olduğu karar doğrultusunda Malatya’nın da içerisinde yer aldığı 32 ilde oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak” ifadelerine yer verdi.

“BİR OY ŞER İTTİFAKINI BOZAR”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Mustafa Şahin İnderesi'nde bulunan tekstil atölyelerini ziyaret ederek, atölyelerde çalışan personelle bir araya geldi. Çalışanlarla uzun süre sohbet eden Şahin, eski Tekel tütün depolarının bulunduğu alanda hem istihdam hem de ekonomiye ciddi katkı sağlayan atölyelerin hizmet verdiğini söyledi. 

İşveren ve çalışanlarla bir araya geldiklerini belirten Şahin, "Hem işverenler hem de çalışanlar 7 Haziran'dan sonra yaşanan süreci iyi gördüklerini ve analiz ettiklerini bize bildirdiler” sözlerini kaydetti.

Şahin ziyaretleri esnasında yaptığı konuşmalarda 1 Kasım'da milletin Türkiye'nin geleceği açısından önemi bir tercih yapacağını kaydederek, verilecek bir oyun şer ittifakını bozacağını söyledi. Milletvekili Şahin, “7 Haziran öncesinde AK Parti'ye bir dersin verilmesinin şart olduğunu düşünen kesim, şu anda bizler için dua ediyor. 'İstikrarımızı daim olsun' diyorlar. 'Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizde sabit olsun' diye dua ediyorlar. Biz, verilmek istenen mesajı gerçekten en iyi şekilde aldık ve üzerimize düşeni yaptık. Vatandaşımız da geride bırakmış olduğumuz 4,5 aylık süre içerisinde o dersin, o cezanın çok ağır olduğunu kendileri de fark etmekteler. Türkiye'mize, yeni yetişen nesillerimize, geleceğimize ve özellikle İslam coğrafyasında akan kanın durması için hassaten bu uğurda bedenini ortaya koyan AK Parti kadrolarının bunu hak etmediğini de zaten söylüyorlar. İnşallah 1 Kasım'da milletimizin duası ve desteğiyle AK Parti, yeniden tek başına iş başına gelecek” diye konuştu. 

Ülkenin güçlü bir iktidara ihtiyacının olduğunu dile getiren Şahin, "1 Kasım seçimleri bizim için çok kritik bir dönemeç. Kritik bir süreçten geçiyoruz. Bugüne kadar yapılanları yüce milletimiz çok net bir şekilde görüyor. Paralelcisiyle, irili ufaklı bütün muhalefet partilerinin niyetlerinin ne olduğunu en bariz şekilde gördük. Bu ülkede bir daha kanın akmaması ve istikrarın bozulmaması için güçlü bir iktidar şart” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Şahin 1 Kasım'da sandıktan hayırlı bir sonucun çıkacağına inandıklarını da belirterek, şunları söyledi:

“7 Haziran seçimlerinden gereken mesajı aldık. Bugüne kadar duruşumuzla, çalışmalarımızla, çabamızla milletimizin yanındaydık. Ama vatandaşımızda farklı bir algı oluşturmaya çalışan kesim, 7 Haziran seçimlerinde bize çok farklı bir sonucu gösterdi. Ben eminim, o 7 Haziran'da verilen mesaj her ne kadar bizim açımızdan şer gibi gözükmüş olsa bile şerden de bir hayrın çıkmasına vesile olacaktır.”

“VERDİĞİMİZ HER SÖZÜ TUTTUK”

AKP Malatya Milletvekili ve Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında Akpınar Meydanı ve Somuncu Baba Caddesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu. Esnaflardan genel seçimde dua ve destek isteyen Yaşar, 1 Kasım'da milletin tercihinin Türkiye'nin geleceğini belirleyeceğini ifade etti.

Milletvekili Yaşar, Türkiye'nin geleceği için milletin bir kez daha sandık başına gideceğini ifade ederek, "7 Haziran'da ortaya çıkan tablodan AK Parti olarak kendi üzerimize düşen payları, dersleri çıkardığımıza inanıyorum. Bu bilinçle 1 Kasım'a gidiyoruz. İnşallah milletimizin desteğiyle yeniden tek başına iktidara geleceğiz" diye konuştu.

Konuşmasının devamında esnaflara verilecek desteklerden bahseden Yaşar, “Esnafa düşük faizli kredi uygulaması sürecek. 30 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilecek. Basit usulde vergilendirilen esnafın yıllık 8 bin liraya kadar kazançlarından hesaplanan vergisi alınmayacak. 3 yıl boyunca milletimize verdiğimiz her sözü tuttuk. Bu beyannamede de sadece ve sadece yapabileceklerimize yer veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi, bölgesinde ve dünyada çok daha etkin, çok daha itibarlı bir konuma yükselmesi, ‘Yeniden Büyük Türkiye’ için reformlarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz” diyen Yaşar, Türkiye AKP iktidarıyla birlikte güçlü ekonomisi, ileri demokrasisi ve aktif dış politikasıyla dünyanın yükselen yıldızı olmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bu arada Nurettin Yaşar, sandık başına gidecek Malatyalı seçmenlere önemli bir uyarıda da bulundu. Yaşar, “1 Kasım Pazar günü oy verme için saat 08.00’den 17.00’ye kadar geçecek zaman oy verme süresi olacak. Ancak YSK’nın kararı uyarınca Malatya, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy vermenin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak” şeklinde bilgi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız