SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Oyun Çok Önemi Var"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:49:48
A- A+ PAYLAŞ

AKP adayları seçim çalışmaları kapsamında esnafları, STK'ları ve mahalleleri ziyaret ettiler. 

Seçim çalışmalarına ilişkin AKP Bülteni şöyle:

"BOSTANBAŞI'NDA..

AK Parti 7 Haziran seçimleri için yürüttüğü çalışmalara hız kesmeden devam ediyor. 6 – 0 hedefine odaklanan AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Bostanbaşı Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. 

Bostanbaşı Mahallesi Akkent Sitesi'nde düzenlenen toplantıda, Türk Bayrakları ve AK Parti Bayrakları, ortak toplantıyı renklendirdi. Bostanbaşı sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği mahalle toplantısında AK Parti’nin seçim şarkılarına coşkulu kalabalık tarafından eşlik edildi. Bostanbaşında düzenlenen mahalle toplantısına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Öznur Çalık,  AK Parti Milletvekili adayı Bayram Taşkın, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve partililer ile vatandaşlar katıldı. Düzenlenen mahalle toplantısında açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkan Adayı Hacı Uğur Polat, “Aslında 3 aşamalı bir seçim yaşadık. Birinci aşamasında oylarınızla göreve getirdiğiniz insanlar sizlerin hizmetine geldi. İkinci aşamada bu partinin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanı yaptınız. Üçüncü aşamada ise Ahmet Davutoğlu hocamızın elini güçlendirerek, anayasayı değiştirebilecek şekilde Başbakan yapacaksınız” dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili adayı Bayram Taşkın'da, “ Türkiye’de küllenen siyasi temellerin yeniden yeşerebilmesi için, milletin istikametinde devam edebilmesi için, 7 Haziran büyük önem arz etmektedir. AK Parti iktidarlarının başlatmış olduğu çözüm sürecinin başarıya ulaşması için, güven içinde yaşama bir toplumun vazgeçilmez unsurlarındandır. Bir yerde güven ve huzur yoksa orada ne siyasetin ne ticaretin nede ailenin ağız tadı olur” diye konuştu.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Öznur Çalık Ana Muhalefet Partisine göndermelerde bulundu.  Çalık, “ CHP Genel Başkanını, Kılıçdaroğlu’nu tanıyor musunuz? Kılıçdaroğlu Başbakan olmak istiyormuş. Bizde dedik ki 23 Nisan’da gel Başbakan bir günlüğüne koltuğunu versin. Kılıçdaroğlu her şeyi hayal olarak gördüğü gibi Başbakanlıkta da hayal görüyor ve sizlere kurduğu hayaller gibi vaatlerde bulunuyor, bol keseden atıyor. Biz CHP Genel Başkanının hayal kurma özgürlüğünü kesinlikle kısıtlamıyoruz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun maaşına haciz konmuş, tekrar kaldırılmış bunun nedenini biliyor musunuz?  ifadelerini kullanan Çalık, “ Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’ye ağzına gelen tüm iftiraları atıyordu. Mahkeme 8,5 milyon lira ceza kesmiş, bu para Kılıçdaroğlu tarafından ödenmeyince maaşına haciz gelmiş. Ey Kılıçdaroğlu sen daha ettiğin lafın cezasını ödeyemezken, daha attığın çamurun cezasının farkında olamazken, kalkıp Türkiye’yi idare etmeye çalışacaksın” diye konuştu.

HASAN VAROL MAHALLESİ'NDE..

AK Parti Malatya Milletvekili Adayları, Hasan Varol Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, 'sizinle gurur duyuyoruz' sloganları atarak, milletvekili adaylarına destek verdiler. 

AK Parti Malatya İl Teşkilatı, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim kapsamında çalışmalarını yoğun tempoda sürdürüyor. Günde iki mahallede toplantı yapan milletvekili adayları, Hasan Varol Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle toplantısında konuşan AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin önemli olduğuna değindi. Önlerindeki genel seçimin geride kalan 9 seçimin anası niteliğinde olduğunu ifade eden Kahtalı, "Ne yapmamız gerektiğini çok iyi biliyoruz. Bütün arkadaşlarımızın sandığa gitmesi gerekiyor. Buda yetmez, herkesi sandığa götürmemiz gerekiyor. Bu defa bir oyun çok önemi var. Hem sandığa gidelim hem de arkadaşlarımızı, dostlarımızı ve yakınlarımızı telkin edelim" dedi.

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci, birileri gibi sözde milliyetçilik yapmadıklarını belirterek,  paranın değerini koruyarak, parada altı sıfır atarak, enflasyonu azaltarak, faizleri indirerek, pasaporta kıymet getirerek, 'önce insan' diyerek milliyetçilik yaptıklarını kaydetti.'Biz hep birlikte Türkiye'yiz, bize her yer Türkiye' ifadesini kullanan Tüfenkci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biz, Malatya'nın her yerine hizmeti eşit, adil götürmek için gecemizi gündüzümüze katıyorsak, bütün Türkiye'de aynı hizmeti yapmak istiyoruz. Onun içinde bizler güçlü bir şekilde gelmek istiyoruz."

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Başdanışmanı ve Malatya Milletvekili Adarı Taha Özhan'da,, eski Türkiye'ye geri dönmek istemediklerini kaydederek, eski Türkiye'ye geri dönmemek için büyük hizmetler yaptıklarını, yapmaya da devam edeceklerini belirtti. 

Özhan,  sadece Malatya'ya son 13 yılda 13 milyar TL yatırım yaptıklarını kaydederek, "2002 yılına kadar bizden önce rahmetli Turgut Özal'ın kısa bir dönemini hariç tutarsanız, bütün Cumhuriyet tarihi boyunca yapılmış yatırım bu rakamın 3'te 1'i kadar değildir. 80 yılda bizim yaptıklarımızın 3'te 1'ini yapamamışlardır. Biz, 13 yılda 13 milyar TL yatırım yaptık. Bunlar telaffuzu çok kolay ama 80 yılda bulunamayan rakamlardır" diye konuştu. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, anayasayı yeni baştan yapmak istediklerini, bu nedenle de 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin büyük önem taşıdığını ifade etti.  Yeni anayasayı yapmak için bir irada ortaya koyduklarını dile getiren Şahin, "Bunların hiçbir tanesinde o irade yok. Bugüne kadar bunların mazine bakın ancak darbe dönemlerinde, darbecilerin yapacağı bir anayasayla bu ülke edilir diye genel başkanları her seferinde söylüyorlar. Ama biz bununla ilgili gereken bütün adımları attık. İşte yeni baştan , Allah'ın izniyle 400 milletvekiliyle yeni anayasayı değiştirecek iradeyi biz bulacağız" şeklinde konuştu. 

STK ZİYARETLERİ..

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek, istişarelerde bulundu. AK Parti Malatya İl Teşkilatı, genel seçim çalışmalarını hızlandırdı. AK Parti heyeti, 7 Haziran öncesi yoğun tempoda devam eden çalışmalarını sivil toplum kuruluşlarını ziyaretler sürdürdü. 

Adaylar, ilk olarak Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şubesi'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Mehmet Balin, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçimin Türkiye için çok önemli bir eşik olduğunu ifade etti.  Üç dönemdir AK Parti'nin iktidarda olduğunu hatırlatan Balin, ekonomik, sosyal anlamda AK Parti'nin çok önemli ve özel işler gerçekleştirdiğini dile getirdi. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Nurettin Yaşar ise, 7 Haziran'ın önemli bir eşik olduğuna dikkat çekerek, "Türkiye'nin gelişimi, iş dünyasının büyümesi, iş dünyasının dışa açılması, ihracatın, üretimin ve istihdamın arttırılması; bütün bunlar demokratik, istikrarlı, güvenli, özgür ve yasal teminatları olan ekonomik, siyasal ve özgürlükler anlamında yapılaşmasını bitirmiş anayasal ve yasal güvencelerini sağlamış olan bir ülkede mümkün olur" dedi.

AK Parti heyetinin ikinci durağı, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO)oldu. Ziyarette konuşan MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, siyasetin demokrasiler için vazgeçilmez bir unsur olduğunu ifade etti. Önlerindeki süreçte siyasi partilerin güçlenmesinin yeni bir anayasanın yapılması için önem arz ettiğini belirten Erkoç, seçimin Malatya ve Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. 

AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bülent Tüfenkci ise, Malatya'da sanayi ve ticaretin gelişmesi noktasında Malatya organize sanayilerinin işlevinin arttırılması, nitelikli sanayinin çekilmesi noktasında gerek TSO, gerekse de AK Parti olarak önemli çalışmaların yapıldığını, önlerinde ki dönemde de bu çalışmalarda gayret göstereceklerini belirtti. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin de, Malatya'da eğitimden sağlığa, sanayiden iş çevrelerine kadar yapılması gerekenlerin tümü için kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde çalıştıklarını ifade etti. 

AK Parti Malatya Milletvekili adayları, daha sonra Eski Malatya'da esnaf ziyaretinde bulunarak, Battalgazi Ziraat Odası yönetimi ve çiftçilerle bir araya geldiler. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Eski Malatya'da esnafları ziyaret etti. Esnafları tek tek gezen milletvekili adayları, kendilerine iletilen sorun ve istekleri de dinlediler.  

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ve AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin daha sonra Battalgazi Ziraat Odasını ziyaret etti. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, esnaflarla yaptığı sohbette, 'Siz, ustalar olarak büyük ustaya sahip çıktınız. Şimdi sırada hocaların hocası Ahmet Davutoğlu hocaya sahip çıkmak var' dedi. 

AK Parti Malatya Milletvekili ve Malatya Milletvekili Adayı Mustafa Şahin ise, yapmış oldukları çalışmalarda her zaman vatandaşın yanında olduklarını belirtti. Geçen yıl yaşanan kuraklık ve don olayı ile beraber tarım ve ziraatla iştigal eden vatandaşların bazılarının biraz sıkıntı içerisinde olduklarını bildiklerini dile getiren Şahin, bununla ilgili kendilerine iletilen talepler doğrultusunda hem kredilerin ertelenmesi noktasında hem de bir takım çalışmalara imza atmaya çalıştıklarını kaydetti.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, Türkiye'de 2002 yılında tarıma ayırdıkları payın 23 milyar TL iken, şuanda 61 milyar TL tarıma bütçe ayırdıklarını kaydetti. 61 milyar TL'lik bütçenin 700 milyon TL'sinin Malatya'ya ayrıldığını ifade eden Çalık, "700 milyon TL'lik yatırım, hibeler, hayvancılık desteği, mazot ve gübre desteğiyle, dondan zarar gören üreticilerimize yapılan desteklerle, tarıma destek verdik. Sulamayla ilgili bir Milyar TL, Devlet Su İşleri'nin ve Bakanlığımızın yapmış olduğu çalışmalarla Malatya'ya hizmetler getirildi" diye konuştu.

ESNAF ZİYARETLERİ..

Malatya’nın AK Parti'ye verdiği yüzde 72’lik desteği daha da yukarılara taşımayı hedefleyen AK Parti Malatya Milletvekili adayları, Söğütlü Cami çevresinde bulunan esnaflarla bir araya geldi. 

Söğütlü Cami çevresinde bulunan esnafın düzenlediği kahvaltı programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Adayı Öznur Çalık, Başbakan Başdanışmanı ve Malatya Milletvekili Adayı Taha Özhan, Malatya Milletvekili ve Adayı Mustafa Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Milletvekili Adayları Nurettin Yaşar, Bülent Tüfenkçi, Bayram Taşkın, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ve partililer katıldı. Tüm AK Parti milletvekili adaylarının katıldığı esnaf ziyareti sırasında AK Partililer yoğun ve sıcak ilgiyle karşılandı.  "Bir otelde ya da lokantada kahvaltı yapmaktansa esnaflarımızla içe olmak çok daha keyif verici" diyen AK Parti Malatya Milletvekili adayı Taha Özhan, esnafımızla bir arada olmaktan dolayı çok mesut olduklarını dile getirdi. 

Esnaflarla yapılan kahvaltılı toplantının ardından tüm AK Parti Malatya Milletveki Adayları, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) ve  Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkan ve üyeleriyle bir araya geldi. Esnaf odası başkanlarının da katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi (ESKKK) Başkanı Ali Evren, “ Bazı esnaf dalları artık yerlerine sığmıyor. Teknolojiden faydalanmak istiyor, yeni makinalar getirmek istiyorlar. Bunlar için ise yeni mekânların tahsis edilmesi gerekiyor” dedi.

Hükümetin esnaflar için programı açıklandı acaba Malatya Milletvekillerinin özellikle 3. dönemde milletvekili olacak Öznur Çalık’ın esnaflar için programı nedir" diyerek söze başlayan Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, esnafa ve Malatya’ya ne verecekler diye soruyorum" dedi. 

AK Parti Milletvekili adayı Bayram Taşkın'da, “ Ticaretin vazgeçilmezi güven ve istikrardır. 7 Haziran’dan sonrada ülkedeki güven ve istikrar sizlerin oylarıyla devam edecektir. O güven ortamında ticaret erbabımız adım daha öne gidecektir” diye konuştu. 

"Her şeyin başı, sağlık, huzur, güven" diyerek söze başlayan AK Parti Milletvekili adayı Bülent Tüfenkci'de, “  Huzurun, güvenin ve istikrarın olmadığı yerde ne ticaret olur nede esnaflık olur. Bu nedenle AK Parti’nin yapmış olduğu en önemli icraat çözüm süreci, çözüm süreciyle ilgili AK Parti’nin iki buçuk yıllık süre içerisinde ortay koyduğu performans ve geldiği nokta iyileştirmeleri de beraberinde getirmiştir. Bu durum sadece Malatya için değil Türkiye için bir kazançtır” ifadelerini kullandı. 

AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Yaşar ise, “ Toplumun nabzını esnaf ve sanatkâr tutar. Her kesimle temas halindedir, herkesin derdini, ihtiyacını bilir. Dolayısıyla ticari bağı ayakta tutmanın haricinde sosyolojik dengenin en önemli unsurlarından biridir” diye konuştu. 

AK Parti Milletvekili adayı Mustafa Şahin'de, “ Esnafın AVM’lerle ilgili sıkıntıları var onlara sonuna kadar katılıyorum. AVM’lerin şehir merkezinde olması esnafa yapılan en büyük kötülüklerden biridir. Elbette ki değişen, dönüşen Dünyamızda bir takım yenilikleri de insanlarımızla buluşturmak zorundayız. Bir tarafı ihya ederken diğer tarafı ezmemek içinde gereken gayreti göstermek boynumuzun borcudur” dedi. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili adayı Öznur Çalık ise, muhalefeti eleştirerek sözlerine başladı., "Bazıları SSK’nın genel müdürlüğünü yaptı. O dönem SSK’ların nasıl bir durumda olduğunu hepiniz biliyordunuz" diyen Çalık, “ SSK’yı idare edemeyen biri bugün Türkiye’yi idare edebileceği düşüncesiyle bol keseden laflar atıyor. SSK’yı idare edemeyen adam Türkiye’yi nasıl idare etsin” dedi. Çalık, “ Şuanda kullandığımız NATO yolu bilinen çevreyolu artık ana yol haline geldi. Çevreyolu 2015 yılı itibariyle tam 500 milyonluk yatırım programına alınmış durumda” diye konuştu. 

Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Malatya milletvekili adayı Taha Özhan'da, “ 7 Haziran seçimlerinden sonra Malatya’mızın kaldığı yerden çok daha güçlü bir şekilde kaldığı yerden devam etmesini istiyoruz. Şehrimize gerçekten yekûn anlamında bakacak olursanız ciddi bir finansman sağlanmış ve yatırım yapılmış durumda” diyerek, 7 Haziran sonrası hizmetlerin artarak devam edeceğini söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız