SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Paltosu Bile Yoktu!'

A- A+ PAYLAŞ

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kural, Bilim Koleji ve Özel Malatya Koleji Öğrencilerine seminer verdi.

Bilim Koleji Rehberlik servisi tarafından düzenlenen seminerde Kural, "Yaşanabilir Bir Çevre İçin El Ele" konusunda öğrencilere bilgiler verdi.

Kural, öğrencilerden zararlı alışkanlıklardan uzak durmalarını ve çevreye karşı daha duyarlı olmalarını isteyerek, "Sınıfları gezdiğim zaman gördüm ki, Türkiye'yi sömüren Futbol kulüplerinin formalarını giyiyorsunuz. Ben bunlarla mücadele ediyorum. Bir millet Futbol'la uyutuluyor. Çocuklar uyumayın, memleketinize sahip çıkın. Ben spor yapıp, Futbol oynamayın demiyorum. Futbol oynamak, kahvede oturmaktan iyidir. Ancak, Futbol maçının sizlere ne kadar faydası var? Bunun yerine kitap okuyun, faydalı işlerde bulunun" dedi.

Hayatı boyunca pahalı ürün almadığını ifade eden Kural, "Hayatımda pahalı bir iğne dahi almadım. Üzerimdeki gömleğin fiyatı 3 TL. Babamdan kalan takım elbiseleri giyiyorum ve iftihar ediyorum. Şunu bilin ki, kimse zenginliğiyle anılmayacak, eserleriyle anılacaktır. Bu işler böyle olmuş, böyle de olacaktır. Kimse üzerindeki gömlekle anılmaz" diye konuştu.

Kural, çevrede yaşayan canlılara değer verilmesi konusunda öğrencilerden duyarlı olmalarını isteyerek, "Yaşayan her şey değerlidir, yok etmeye hakkımız yok. Kaçınız dışarıdaki hayvanlara su veriyorsunuz? Ne olur hayvanlara su verin. Türkiye'de her yıl 25 milyon hayvan dışarıya atılıyor. Bence bir kedinin, lüks bir araba kadar değeri vardır. Her hayvanın bir karakteri vardır, onlarla oynamayalım. Beslediğimiz hayvanları sokağa bırakmayalım" şeklinde konuştu.

Türkçenin gün geçtikçe sömürgeye uğradığını ileri sürerek, "Ben, Beyoğlu'nda gezerken, kafamı kaldırıp mağaza isimlerine bakmaya utanıyorum. Bir ülke lisanını kaybederse, sömürge olur. Güzel Türkçemiz, ancak okuyarak geliştirilir. İrlanda, olmayan İrlanda'ca dilini geliştirirken, biz Türkçemizi kaybediyoruz" dedi.

Kural, televizyon programlarını da eleştirerek, "Popüler kanallarda, 90-60-90 bayanlar program yapar. Ben o kanallarda program yapamıyorum. Değişim sizlerle olacak. Gençler ne yapılacaksa, önce siz yapacaksınız. Mesela ünlü bir şarkıcı çıkmış 50 tane ayakkabısının olduğunu söylüyor. Oysa, İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif Ersoy, bir paltosu bile yoktu" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız