SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Parkurumuz Daha Var Ama..'

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:17:18
'Bir Parkurumuz Daha Var Ama..'
A- A+ PAYLAŞ

Rafting Malatya İl Temsilcisi Celalettin Ateş, uluslararası faaliyetlerin düzenlenebileceği bir rafting parkuru için bütçe ayrılması gerektiğini söyledi. 

Ateş, Malatya'da raftinge uygun bir doğa olmadığını kaydederek, "Rafting branşı Malatya’da gelişimi kısıtlı. Son olarak 2010 yılında Malatya Valisi Ulvi Saran’ın bizzat istediği özel bir turnuva gerçekleştirdik. Güzel de bir turnuva oldu. Öncelikle Malatya’da Raftinge uygun bir doğa yok. Bir tane parkurumuz var. O da kuraklık konusundan dolayı su bırakılamıyor. Sulama zamanında DSİ kuraklıktan dolayı parkurumuza su vermek yerine sulama suyuna veriyor. Onlara da hak veriyorum. Darende'de bir tane parkurumuz var. O da kriterlere uygun değil. Vali Ulvi Saran’ın ricası üzerine yapılan parkur, Federasyonun kriterlerine uygun değil. Federasyonumuz bizden 10 km bir parkur istiyor. Darende’deki parkurumu 4.5 kilometredir. Bir başka parkurumuz var. O da ilk yardıma uygun değil. Ozan Kanyonu. 22.5 kilometre bir parkur. Yani sporcular o kanyona bir girerse, Allah korusun bir kaza geçirirse, ilk yardım yapamayız. Doğa elvermiyor. Yani Malatya’da Rafting branşının gelişmemesi, şu örnekle açıklayayım. ‘Futbolcu var. Futbol sahası yok’ Bizimki bunun gibi bir konu" dedi. 

Uygun parkurların yapılabilmesi için ciddi maliyet gerektirdiğini kaydeden Ateş, “Darende'de bir parkurumuz var. 4.5 kilometrelik, onda da özel turnuvalarımızı gerçekleştiriyoruz. Ulusal bir faaliyet gerçekleştiremeyiz. Kriterlere uygun değil. Malatya’da uygun parkur yapılabilir mi? Evet yapılabilir. Ama ona da ciddi bir bütçe ayırmaları gerekir. O yüzden Malatya’da Rafting branşı geri planda. Yani doğası uygun olsaydı, parkurlarımız kriterlere uygun olsaydı, biz güzel organizasyonlar yapabilirdik” ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız