SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Piyasa da Malatya!..

A- A+ PAYLAŞ

İzmir Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla sahte para basarak 30 ilde piyasaya süren 13 kişilik çete çökertildi. Çetenin aynı seri numaralarıyla 1 milyon YTL değerinde sahte para bastıkları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, İzmir ve Akhisar ilçesinde piyasaya sahte para sürüldüğü yönünde istihbarat alan polis, yapılan çalışmalar sonucu kalpazanlık çetesinin elebaşının daha önceden sabıkalı T.D. olduğunu belirledi. Çete liderinin Buca'da bir evde para bastığını tespit eden polis, 3 gün önce "Demir K" ismini verdiği operasyonu başlatarak, hakim kararıyla eve sabah saatlerinde baskın düzenledi. Yapılan baskında, evin odasında fotokopi makinesiyle para basarken suçüstü yakalanan T.D., S.K. ve G.D. gözaltına alındı. Operasyonu genişleten ekipler, çetenin diğer elemanları T.N., H.K., K.T., Z.Ş., K.N., H.Ö., C.D., M.T., S.Ö. ve M.E.'yi de yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlıların, bilgisayarda paraları şekillendirdikten sonra fotokopi makinesiyle basıp, üzerinde boya ve tinerle oynadıkları belirlendi. Evde yapılan aramada, 3 adet renkli yazıcı, 1 adet fotokopi makinesi, emniyet şeridi basmakta kullanılan kalıp makinesi, 29 bin YTL değerinde sahte 20-50-100 YTL'lik banknotlar, çok miktarda ve renklerde sahte para basımında kullanılan boya, vernik ve tiner ele geçirildi.

Baskının ardından geniş çaplı araştırma başlatan Mali Büro ekipleri, çete elemanlarının 10 gün sonra teslim edilmek ve İstanbul'a gönderilmek üzere 400 bin YTL sahte para siparişi aldıklarını ve siparişi yetiştirmek için gece gündüz evin odasında para bastıklarını tespit etti. Ele geçirilen paraları inceleyen ekipler, basılan 20-50 ve 100 YTL'lik banknotların hepsinin aynı seri numarada olduğunu belirledi.

Aynı seri numaradaki paraların Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Hatay, Isparta, İstanbul, Karaman, Kayseri, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Malatya, Muğla, Samsun, Sivas, Trabzon, Uşak, Van, Zonguldak illerinde piyasaya sürüldüğü tespit edildi.

30 ayrı ilde yaklaşık 1 milyon YTL değerinde aynı seri numarada sahte para bulunduğunu ortaya çıkartan ekipler, vatandaşların 20 YTL (D55863064- C 63665098- G7778181245) 50 YTL (B79884151) seri numaralı paralara dikkat etmesini istedi.

Mali Büro ekipleri tarafından 3 gün boyunca sorgulanan 13 kişi, "sahte para basmak ve piyasaya sürmek" suçlarından adliyeye sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız