SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Polis de Malatya'dan..

A- A+ PAYLAŞ

Afganistan, İran ve Pakistan'dan kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan 78 göçmeni yurt dışına kaçırmaya çalışan 3 polis memuru ile 8 organizatör gözaltına alındı. Şebekenin 5 ila 8 bin dolar arasında para aldıkları göçmenleri kara ve deniz yoluyla Yunanistan'a götürmeye çalıştıkları belirlendi.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, insan kaçakçılık şebekesinin Türkiye üzerinden Yunanistan'a kaçak yolcu götürmeye çalıştığı istihbaratını aldı. Hemen harekete geçen polis, şebekeye yönelik 4 aylık teknik ve fiziki çalışma yaptı. İnsan kaçakçılık şebekesine yapılan takipler sırasında, İstanbul ve Malatya Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görevli 3 polis memurunun da Türk ve Afgan organizatörlerle sık sık görüşme yaptıkları belirlendi. Şebeke ile birlikte polisler de fiziki takibe alındı.

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri gerekli delillerin toplanmasının ardından Fatih'de 2 minibüs ile Cerrahpaşa'da kaçak göçmenlerin gizlendiği 2 ayrı depoya baskın düzenledi. Yapılan operasyonlarda insan kaçakçılık şebekesinin Türk lideri A.Ş. ile Afgan lideri M.K.K. ve M.C.'nin de aralarında bulunduğu 8 organizatör gözaltına alındı. Yurtdışına gitme hayali kuran İran, Pakistan ve Afganistan uyruklu 78 kaçak yakalandı.

Yürütülen operasyon sırasında insan kaçakçılık şebekesiyle sıklıkla telefon görüşmeleri belirlenen İstanbul Yabancılar Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları E.D. ve B.B. ile bir süre önce tayini Malatya Emniyet Müdürlüğü'ne çıkan E.T. kendi meslektaşları tarafından gözaltına alındı. Operasyonlarda gözaltına alınan 8 organizatör ve 3 polis memuru ile 78 kaçak yolcu İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız