SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Program Yetmedi..

A- A+ PAYLAŞ

10 Ocak Cumartesi günü TRT 2'de canlı olarak yayınlanan ve çekimi Diyarbakır TRT stüdyosunda yapılan, "Anadolu Kültürü" programında "Malatya" farklı yönleriyle ele alındı.

Firüzan Behlülgil, Aytaç Akhan ve Neşe Kaya'nın yapımcı oldukları, İrfan Rıza Yazıcıoğlu'nun program danışmanlığını yaptıkları "Anadolu Kültürü" programına konuk olarak Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk ile İnönü Üniversitesi Tarih Bölümünden Yrd.Doç. Dr. Göknur Akçadağ katıldılar.

Malatya Valiliği Kültür ve Turizm Müdürlüğü uzmanı Ali Cengiz, program öncesi Malatya'ya gelen TRT ekibini ağırlamış ve görsel çekimlerin yapılmasını sağlamıştı. Ali Cengiz ve program konukları beraberlerinde kayısı ve ürünleri de götürürerek TRT çalışanlarına ikram ettiler.

Saat 14.15'de başlayan ve Mustafa Demir'in sunuculuğunu yaptığı program saat 15.00'de sona erdi.

Canlı yayına bağlanan yurtdışı ve içinden Malatyalılar da programa yoğun ilgi gösterdiler. Yoğunluğa rağmen sadece 3 telefon bağlantısı alınabildi. Arayanlardan birisi Almanya Mannheim'de yaşayan Avrupa Malatyalılar Derneği Başkanı Murat Alabaş idi. Alabaş, üyelerine ve Avrupa'daki Malatyalılara programı duyurduklarını ve memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Program konukları, program sırasında anlatacaklarının ancak bir kısmını ifade edebildiklerini ve sürenin kısa olduğunu söyleseler de, Malatya'nın tarihi geçmişi, tabiat güzellikleri, tarihi eserleri, şehrin üç kez yer değiştirmiş olması, höyükleri, özellikle Arslantepe'nin açık hava müzesi olma durumunun Malatya'ya katkı sağlayacağı, kültür turizminin Malatya için önemi, kayısı başkenti Malatya'nın bunu nasıl hakettiği ve ekonomisine katkısı, Sultansuyu Harası, Malatyalılık ve Malatya kültürü, çok insan yetişmiş olması ve yöresel özellikler gibi farklı konulara değinildi.

Programın TRT 2 de iki defa tekrar edileceği ve TV Malatya'dan da gösterime sunulacağı ifade edildi.

Program konukları, telefon bağlantıları ve giriş vs. ile programın bir kısmı dışında daha fazla şey söylemeyi düşündüklerinden, TRT 2'nin bahar aylarında Malatya'ya gelerek yapacağı bir çekim üzerinde planlama yaptılar.

Göknur Akçadağ, özellikle şehir ile ilgili projeler ve bunların Malatya vizyonuna, geleceğine, Malatya kültürüne, tanıtımına yapacağı katkının anlatılabileceği bir başka program taslağını konuştuklarını da ifade etti.

Yapılacak yeni programda; Kentin 2010 veya 2020 yılı hedefleri neler olmalı? Geçmiş gelecek kurgusunda değerleriyle Malatya, unutulmaması gerekenler, birarada yaşama kültürü, anekdotlar anlatılarak, zaman sıkıntısı da olmadan sohbet gerçekleştirilecek.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız