SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Şair, Bir Yazar Buluşması'

0
Güncellendi - 2018-12-11 02:27:38
'Bir Şair, Bir Yazar Buluşması'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Kent Konseyi Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu'nun Malatyalı şair ve yazarları bir araya getirerek şairleri ve eserlerini tanıtmayı amaçlayan "Bir Şair Bir Yazar Buluşması" programı aralıksız devam ediyor.

Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda düzenlenen programa Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Şair-Yazar Mehmet Fatih Kahraman, çalışma grubu üyeleri, vatandaşlar ve konuk olarak şair-yazar Abdulvahap Aktaşgil katıldı.

Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi Şair-Yazar Mehmet Fatih Kahraman, “Bir Şair Bir Yazar Buluşması”  programlarının Malatyalı şair ve yazarlar için önemli bir fırsat olduğunu söyleyerek “Biz şairler ve yazarların düşünce dünyası oldukça yoğundur. Düşüncelerin şiirde buluşması, şiirin kapsayıcılığını göstermektedir. Bu toplantımızda da öğretmenlik mesleği üstüne yazılmış olan şiirleri ve yazıları konuşmak için toplanmış bulunuyoruz.” dedi.

Programda kendi hayat hikâyesinden bahseden Şair- Yazar Abdulvahap Aktaşgil, “Şairler ve yazarların bir araya gelerek  şiire dair konuşması oldukça önemlidir. Şiir geçmişten bugüne insanların kendilerini ve duygularını ifade etme noktasında önemli bir araç olmuştur” dedi.

Aktaşgil: “Hayatın her alanını etkileyen öğretmenler biz şairlerin ve yazarların ortaya çıkmasını da sağlayan kişilerdir. Bizdeki yetenekleri ortaya çıkaran öğretmenleri bugün şiirlerimiz ve yazılarımızla anmak istiyorum.” ifadelerine yer verdi.

Şiirlerinde serbest ölçü kullandığını söyleyen Aktaşgil, ‘Öğretmen’ şiirinin Milli Eğitim kitaplarında yer aldığını belirterek, şiirlerinde aşk, ölüm, ayrılık, kahramanlık ve memleket temalarını işlediğini belirtti.

Program sonunda Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu Temsilcisi şair-yazar Mehmet Fatih Kahraman, Abdulvahap Aktaşgil’in yazmış olduğu şiirleri katılımcılarla paylaşarak, Aktaşgil’in şiirlerinde kullanmış olduğu ölçüyü, dili ve teknikleri katılımcılarla beraber yorumladı.

Programa katılan Şairler ve Yazarlar Çalışma Grubu üyeleri verdikleri destekten dolayı Malatya Kent Konseyi’ne ve katılımlarından dolayı Abdulvahap Aktaşgil’e teşekkür ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız