SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Salonluk 'Bayram'!.

0
Güncellendi - 2016-05-19 17:35:35
Bir Salonluk 'Bayram'!.
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatya'da 19 Mayıs kutlaması spor salonunda yapıldı. Salondaki kutlamaya MHP'den tepki geldi.

Malatya’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni Atatürk Spor Salonu'nunda yapıldı.

Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene; Malatya Valisi Süleyman Kamçı, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Avni Angun ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın yanı sıra askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı, “Tarih 19 Mayıs 1919. Bundan tam 97 yıl önce Parolası “Hatt-ı Müdafaa yoktur; Sath-ı Müdafaa vardır O satıh bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaş kanıyla sulanmadıkça vatan terk olunamaz.” Olan bir liderin Anadolu’da topyekûn bir milli mücadele ruhunu ve iradesini harekete geçirmek için İstanbul’dan Bandırma Gemisi ile Samsun’a ayak bastığı tarihtir 19 Mayıs 1919. Ve ardından Amasya, Sivas ve Erzurum gibi illerde ileri gelenler ve şehirlerin yerel dinamiklerinin temsilcileri ile art arda toplantılar düzenleyerek, halkın çoluk-çocuk, yaşlı – genç, erkek – kadın ayırt etmeden topyekûn ordusunun yanında düşmanla mücadeleye katılmalarını sağlamıştır. Çilekeş ve aynı zamanda azimli ve kararlı olan bu ordu-millet, düşmanlarına öyle bir şanlı direniş ve öyle bir kurtuluş mücadelesi verdiler ki, Tüm dünya milletlerine örnek oldular. Ve Bugün biz onların torunları olarak, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşları olmak üzere, bu vatanı bizlere yeniden kazandıran tüm şehitlerimize ve ahirete göçmüş tüm gazilerimizi rahmet minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.

Fındıklı, bayramı buruk kutladıklarını kaydederek, şunları söyledi:

“Dün askerleri, topu, tüfeği ile yurdumuzu işgal etmek isteyen bu alçak düşman milletler, bugün ise taktik değiştirerek bizzat gelmeyip, taşeron hain terörist gruplarla iş birliği yapıp, onları destekleyerek eski davalarını hala sürdürmektedirler. Bugün Güneydoğu Anadolu topraklarımızda silahlı olarak cereyan eden bu operasyon ve savaş hepimizin gözleri önünde olmakta; Kurtuluş savaşında dedesi nasıl canını feda etmişse bugün torunları da onlara layık bir şekilde vatan uğruna hainlerle yürütülen bu savaşta şehadet şerbetini içmektedirler. Şuan vatanımızın bütünlüğünü korumak için yapılan bu savaşta Şehit olan asker, polis ve korucularımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Yaralanan gazilerimize de Allah’tan sağlık, sıhhat ve şifalar diliyoruz. Bu yılki bayram zamanı şehitlerimiz nedeni ile kalplerimizin hüzünle dolduğu bir zamana denk geldi. Bu nedenle bu bayramı coşkumuz yarım, kalbimiz şehit yakınlarının acıları ile buruk bir halde kutluyoruz.”

Dünya mazlumlarının ümidi kahraman bir millet olmak için usanmadan çalışmak gerektiğine vurgu yapan Fındıklı, “Sevgili gençler, Atatürk’ün bizlere gösterdiği “Muasır Medeniyetler Seviyesine Ulaşmak” hedefi önümüzde durmaktadır. Bu yüzyıl ve gelecek yüzyılların bizim olması için ve dünya mazlumlarının ümidi kahraman bir millet olarak yeniden dünya sahnesinin en üstünde yer alabilmemiz için, bıkmadan usanmadan çalışmalıyız. Ülkemizin son on yılda kat ettiği mesafe özlediğimiz o parlak günlerin yakında olduğu belirtileri ile doludur. Bıkmadan usanmadan çalışmalıyız. Bütün değer yargıları materyalist leşmiş olan bu dünya ya yeni bir soluk vermek, yeni bir Türk milleti rüzgarı estirmek için, bilimde, teknolojide, sporda, sanatta, insanlıkta, ahlakta örnek olmak için, Atalarımıza layık, Torunlarımızın da övüncü olmamız için tekrar ve tekrar bıkmadan usanmadan var gücümüzle çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.

Fındıklı’nın konuşmasının ardından jimnastik ve Halk Oyunları gösterisi yapıldı. Büyük beğeni toplayan jimnastik ve Halk Oyunlarının gösterisinin ardından da ‘’Güçlü Nesiller Güçlü Şehirler’’ SODES Projesi kapsamında ve Malatya Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından okul ve kulüplere malzeme dağıtımı yapıldı. Malzeme dağıtım töreninin ardından kutlama töreni sona erdi.

MHP'DEN SALON KUTLAMASINA TEPKİ..

Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, yazılı bir açıklama yaparak, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın kapalı spor salonlarında kutlanmasını eleştirdi.

MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem, 19 Mayıs tarihinin Türk milleti için önemli bir gün olduğuna vurgu yaptı. Erdem, “19 Mayıs denince bu milletin aklına milli şuur, milli mücadele ve esaret altına alınamayacağı bir millet akla gelir. 1914’de başlayıp 1918’da sona eren bir dizi savaşlar olmuştur. Bunun adı 1. Dünya Savaşı’dır. 250 bin şehit vererek Çanakkale’yi geçilmez kılmıştır. Bu şehitler içerisinde yaşlı dedeler, nineler ve on beşliler vardı. Ne yazık ki 1918’de imzalanan Mondros mütarekelerinden sonra haçlı zihniyeti emperyal devletler, İstanbul başta olmak üzere bütün Anadolu işgal edilmiştir. Kala kala bu millete reva görülen bir Orta Anadolu kalmıştır. Yani bu millet Orta Anadolu’ya hapsedilmiştir. Bu olaylar ise bu millete sevdalı, bu topraklara aşık yüce insanları harekete geçirmiştir. İşte bu hareket 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkan millerine aşık, vatanına sevdalı, bu milletin bağrından çıkan başta Mustafa Kemal ve arkadaşları kurtuluş meşalesini yakmışlardır. Kısa süre içerisinde binlerce şehit ve gazi vererek bu vatanı pisliklerden temizlemişlerdir. Millet olarak bedel ödediğimiz bu temizliğin mihenk taşı 19 Mayıs’tır 1938’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arzusu doğrultusunda 19 Mayıs Türk gençliğine armağanı edilerek, ‘Gençlik ve Spor Bayramı’ olarak milli bayramlar arasına alınmıştır. O günden itibaren her yılın 19 Mayısı’nda başta Türk gençliği olmak üzere, herkes tarafından coşkulu bir şekilde kutlanmaya başlanmıştır. Ama bugün Atatürk’ün vatanı emanet ettiği Türk gençliğini, bu muhteşem günde kapalı spor salonlarına hapsediyoruz. Halbuki bu gençliğe Atatürk GENÇLİĞE Hitabesi’nde, ‘Ey Türk istikbalinin evladı, işte bu ahval ve şerait içerisinde dahi vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini kurtarmaktır. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ demiştir. Ancak gençliğimizi bu yıl meydanlarda göremedik. Ayrıca 15 Mayıs’ta çelenk sunumu ile başlayan Gençlik Haftası olarak kutlanan bu özel gün ve haftanın davetiyesi ve programı, partimize 18 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da ulaştırılmıştır Bu davetiye ve programın dağıtımında gençliğe karşı görülmekte olunan duyarlılığınız ortadadır” ifadelerini kullandı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

a1

a2

a3

a4

a5

a8

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • serkan aslan (7 yıl önce)
    Kardeşim bu gibi kutlamalara artık Korede falan rastlanıyor.Geçmişte saçma sapan hareketler için az mı derslerimizden olmadık.Anlayacağınız boş beleş işler bunlar.Bence bu bile fazla olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • oktay (7 yıl önce)
    şehit varken düğün yapılıyor bu ülkede.aziz şehitlerimizin ruhunu sıkmayın yazık o evlatlara yazık Atatürk ü sevmeyen insana.biz demiyoruz ki davul çalalım ama dikkat edin 23 nisan 19 mayıs 29 ekim yok artık dış güçlerinde Türklerin maneviyatını çökertmekti başardılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • serkan yalçın (7 yıl önce)oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Düğün dediğin nikah ve Kuran tilaveti.Ayrıca kimseye atatürkü zorla sevdirmeye çalışamazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • ali (7 yıl önce)
    Cok boş ve gereksiz bir sitesin malatya haber.bu kadar şehit varken su düştüğün derde bak.yaziklar olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Atahan (7 yıl önce)ali isimli kullanıcı yorumuna
    Gereksiz bir siteyse girmezsiniz olur biter. Sehit diyorsun kac defa sehidini kendi elinle topraga koydun kac arkadasin sehit dustu senin. Bu bayram milli suurdur milliyetin ta kendisidir. Sehitler isterdi ki askerlerimiz polislerimiz bayragiyla yurusun dimdik ayakta oldugumuzu gorsunler. Yazik sizlere yazik vatan millet bayrak Ataturk dusmanisiniz. Aziz sehitlerimizin ismi usyunden siyaset yapmayin !!!
    0
    0
    Yanıtla