SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Şehit Daha Kalplerde

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:32:10
Bir Şehit Daha Kalplerde
A- A+ PAYLAŞ

Şırnak'ta uygulama yapan polis ekibine teröristlerce bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda şehit düşen, polis memuru Şahin Altmış'ın (45) cenazesi memleketi Malatya'da toprağa verildi. Şehidin kızı Zeynep’in ‘babam gitti bir daha gelmeyecek’ sözleri herkesin yüreğini dağladı. 

İkinci şark görevi için bir yıl önce Şırnak’a giden Şahin Altmış'ın cenazesi son kez Koyunoğlu Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. 

Şehidin Adana’da bulunan eşi Özlem Altmış ile çocukları Furkan, Zeynep ve Enes Altmış, polis eskortu eşliğinde Malatya’ya getirildi. Şehidin eşi Özlem Altmış, “Aradım ama telefonu kapalıydı. Sabaha kadar uyumadım” dedi.

-10 yaşındaki oğlu cenaze namazını kıldı-

Malatya’da baba ocağında alınan helalliğin ardından şehidin cenazesi, Şehir Mezarlığı’na getirildi. Babasının tabutunu gözyaşlarıyla öpen, şehidin 10 yaşındaki oğlu Enes, herkesi ağlattı. Babasının cenaze namazını Vali Süleyman Kamçı’nın yanında kılan Enes, ayakta güçlükle durdu. Cenaze namazı sonrası şehidin eşi Özlem ile kızı Zeynep Altmış, tabuta sarılarak, uzun süre gözyaşı döktü. Şehit Şahin Altmış’ın cenazesi, Şehir Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte defnedildi. 

Şehidin oğlu Furkan Altmış’ın üniversite sınavına, kızı Zeynep Altmış’ın TEOG’a hazırlandığı, küçük oğlu Enes Altmış’ın ise henüz ilkokulda okuduğu öğrenildi. 

Bir yıl önce ikinci şark görevi için Şırnak’a giden şehit Şahin Altmış’ın annesi Mediha Altmış’ın 15 yıl önce vefat ettiği belirtildi. 

Cenaze törenine; Vali Süleyman Kamçı, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İl Emniyet Müdürü Dr. Ömer Urhal, askeri ve mülki erkan, ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

-Saldırıyı gerçekleştirilen 6 terörist öldürüldü-

Bu arada, Malatyalı Şehit Şahin Altmış ile birlikte 2 polisi şehit eden ve 5 polisi de yaralayan teröristlere yönelik olarak bölgede başlatılan operasyon sonucunda toplam 6 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Güvenlik kaynakları, bölgedeki operasyonların sürdüğü bilgisini verdiler.

-Ağbaba'nın Başsağlığı Mesajı-

Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şırnak’ta şehit düşen polis memuru Şahin Altmış için taziye mesajı yayımladı.

Ağbaba mesajında; “ Şırnak’taki 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı girişindeki polis kontrol noktasına düzenlenen terör saldırısı sonucu Malatyalı polis memuru  Şahin Altmış’ın şehit düştüğünü üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Malatya, son 2 ayda dördüncü şehidini toprağa verdi. 3 askerimizin yasını tutarken yine Şırnak’tan gelen acı haber ile sarsıldık. Türkiye’nin dört bir yanına hergün  ateşler düşüyor. Anneler-babalar ,çocuklar gözyaşı döküyor. Tüm Türkiye,  akan kan ve gözyaşına bir an önce son verilmesini  bekliyor. Terör saldırılarını bir kez daha şiddetle kınıyorum. Şırnak’taki saldırıda Şehit düşen polis memurları Şahin Altmış ve Soner Yıldırım’a Allah’tan rahmet, ailelerine, sevenlerine ve tüm Türkiye’ye başsağlığı diliyorum” dedi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız