SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Şehit de Malatya'dan

A- A+ PAYLAŞ

TSK'nın bölücü terör örgütüne karşı Kuzey Irak'ta gerçekleştirdiği harekat sırasında Malatyalı bir Uzman Komando onbaşı da şehit düştü. Kuzey Irak'ta şehit olan Komando Uzman Onbaşı 23 yaşındaki Murat Doğru'nun, Salı günü Malatya'da toprağa verileceği bildirildi.

Şehit Komando Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun Malatya merkez Beydağı Mahallesi 13. Sokak'taki evine ateş düştü. Anne ve babası kalp hastası olan Doğru'nun şehit olduğu ailesine bildirilmedi. Ailenin Türk bayrakları asılan evinin önünde bir ambulans hazır bekletilirken, bekar ve 6 ay önce onbaşı olan Murat Doğru'nun kardeşi Abdurrahman Doğru, cep telefonundan arayan bir komutana, "Şehit olmuş komutanım. Vatan sağ olsun. Seve seve, her zaman bu vatan için hayatımızı feda ederiz" dedi.

Bu arada, şehidin yakını Abuzer Fırat ise, "Ben iş yerindeydim. Çocuklar bana telefon açtı. 'Murat Kuzey Irak'ta şehit olmuş, pusuya düşürülmüş' dediler" şeklinde konuştu.

Komando Uzman Onbaşı Murat Doğru'nun memleketi Malatya'da Salı günü toprağa verileceği bildirildi.

Şehit için ikindi namazına müteakip cenaze töreni yapılacağı belirtilirken, vatandaşların cenaze töreninin şehiriçinde yapılması ve cenazenin Yeni Cami'den kaldırılması yönündeki isteklerine karşın, "güvenlik gerekçesiyle" törenin son yıllarda olduğu gibi yine Şehir Mezarlığı'nda yapılacağı bildirildi. Şehidin cenaze namazının yarın ikindi namazını müteakip Şehir Mezarlığı Camii'nde kılınacağı, daha sonra cenazenin Şehitlik'te toprağa verileceği öğrenildi. Cenaze töreni 14.30'da başlayacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız