SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Sezon Böyle Geçti..

A- A+ PAYLAŞ

2004–2005 sezonu geride kalırken, Malatyaspor ligi 34 maçta topladığı 43 puanla 11. sırada bitirmişti. 12 galibiyet, 15 yenilgi ve 7 beraberlik alan sarı-kırmızılı ekip rakip fileleri 47 kez havalandırdı, kalesinde 53 gol gördü.

İLK YARI..
Ağustos’un ilk haftası başlayan ligin ilk yarısı 19 Aralık’ta sona erdi. Malatyaspor, 7 galibiyet, 6 mağlubiyet ve 4 beraberlik ile devreyi 7. sırada kapattı. 23 gol attı, 22 gol yedi, 25 puan topladı. Malatyaspor, ilk yarı dış sahada kazandığı ve içeride kaybettiği maçlarla dikkat çekti.

GİDENLER GELENLER..
Malatyaspor, devre arası ve öncesinde kadroda değişiklik yaptı. Alioum Saidou (Galatasaray), Toth Balazs (Videoton), Hakan Söyler (Aydınspor), Fehmi Berk Sarıtaş (Aydınspor), Güngör Tuğcu (Pendikspor), Mehmet Budak (Adanaspor), Taylan Aydoğan (Roda), Elvir Boliç (Gençlerbirliği) ve Yertek Evren Başaran (Karşıyaka) Malatyaspor’a geldi. Yunus Altun (Diyarbakırspor), İlyas Kahraman (Bursaspor), Marcel M’Bayo (Sakaryaspor), Atilla Birlik (Gençlerbirliği) ve Ayman Abdelaziz (Gençlerbirliği) takımdan ayrıldılar. Makedon Ilco Naumoski serbest bırakıldı.

Malatyaspor, Aykut Kocaman’la lige başlamıştı. Ancak Kocaman, ikinci yarı alınan Çaykur Rize yenilgisinin ardından istifa etti ve teknik direktörlüğe Feyyaz Uçar getirildi.

ZİRVE TAKIMLARINI YENEMEDİK..
İkinci yarısı Ocak ayının son haftası başlayıp Mayıs’ın son haftası biten ligin Malatyaspor zirveye oynayan ekiplere karşı başarılı sonuçlar alamadı. Sadece Galatasaray ve Beşiktaş ile berabere kalan Malatyaspor, Fenerbahçe ve Trabzon’a 2’şer, diğerlerine 1’er kez kaybetti.

Malatyaspor, son hafta Sakaryaspor’u yenerek ligin kaderinin belirlenmesinde etkili oldu. Bu sonuçla Sakarya küme düştü. Son haftalara doğru alttaki ekiplerden İstanbulspor’u yenip, Kayseri’den puan alan Malatya, sahasında küme düşmüş Akçaabat Sebatspor’a yenilmekten son dakikalarda kurtuldu.

KENDİ KALEMİZE GOLLER..
Malatyaspor’dan Ömer Erdoğan, Schuman Bah ve Serkan Özsoy ikinci yarı kendi kalelerine gol attılar. Eski bir Malatyasporlu olan Celaleddin Koçak, Trabzon maçında kendi kalesine Malatya golünü attı.

PENALTILAR..
Yunus Malatya’da oynanan Trabzonspor, Bilal deplasmanda yapılan Denizli maçlarında penaltı kaçırdı. Bu maçların ilki 3-4, ikincisi 0-0 sonuçlandı. İlyas Kahraman Rize maçındaki penaltıyı gole çevirdi. Murat Erdoğan, ikinci yarıda takımın penaltıcısı olurken, kullandığı 2 penaltıyı gol yaptı. Akçaabat Sebatsporlu Bayram’ın penaltısını Bora kurtardı.

GOLCÜLER
Malatyaspor’da bir maçta en fazla golü Atilla Birlik, Konya maçında 3 golle kaydetti. Aynı maçta Milan Osterc 2 gol attı. Sloven oyuncu, Gençlerbirliği’ne de bir maçta 2 gol attı. Bu oyuncu 10 golle Malatyaspor’un en golcü oyuncusu oldu.

Malatyaspor’un gollerini atan oyuncular ve sayıları şöyle:

Milan Osterc 10, Murat Erdoğan 6, Bilal Kısa 5, Yunus Altun 5, Atilla Birlik 4, Schuman Bah 3, Serkan Bensol, Mert Korkmaz, Ferit Karataş, Helman Mkalele 2’şer, Celaleddin Koçak (kendi kalesine), Ömer Erdoğan, Elvir Boliç, İlyas Kahraman, Marcel M’Bayo, Mehmet Albayrak 1’er.

Ligin gol kralı Fatih Tekke, Malatyaspor’a iki maçta 4 gol attı. Fenerbahçeli Marcio Nobre ile Gaziantepsporlu Lazarov 2 maçta 3’er gol attılar. Gençlerbirliği’nden Youla, Sertan Eser, Gaziantepsporlu Gökhan Güleç ve Sakaryasporlu Fatih Ceylan Malatyaspor’a 2'şer gol attılar.

BOL GOLLÜ MAÇLAR..
Malatyaspor en farklı galibiyetini Konyaspor’u 5-0 yenerek aldı. En farklı yenilgi ise Sakaryaspor (4-1) ve Trabzonspor ile Ankaragücü’nden (3-0) geldi. En gollü maç Gençlerbirliği ile oynandı ve 5-3 başkent ekibi lehine sonuçlandı. Gaziantep deplasmanındaki 4-3’lük yenilgi en gollü ikinci maç oldu.

BAŞARILI/ BAŞARISIZ OLUNAN RAKİPLER..
Malatyaspor, Diyarbakırspor, İstanbulspor ve Ankara Büyükşehir Belediyespor’u her iki maçta yendi. Trabzonspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği’ne her iki maçta yenildi.

LİGDE ALINAN SONUÇLAR
Malatyaspor, ligin her iki devresinde yaptığı maçlarda şu sonuçları aldı:

* Malatyaspor-Beşiktaş: 1 – 1
Yunus Altun, Ali Güneş

Beşiktaş-Malatyaspor: 1-0
Ömer Erdoğan (kendi kalesine)

* BB Ankaraspor-Malatyaspor: 1-3
Serkan Bensol (2), Ömer Erdoğan, Wederson

Malatyaspor-BB Ankaraspor: 2-1
Mert, Murat Erdoğan, Carvalho

* Malatyaspor-Trabzonspor: 3-4
Mert, Celaleddin (kendi kalesine), Bilal, Gökdeniz, Fatih Tekke (3)

Trabzonspor-Malatyaspor: 3-0
Gökdeniz, Fatih, Yattara

* Diyarbakırspor-Malatyaspor: 1-2
Yunus (2), Sinan Kaloğlu

Malatyaspor-Diyarbakırspor: 2-1
Murat Erdoğan, Boliç, Sinan Demircioğlu

* Malatyaspor-Ankaragücü: 1-0
Osterc

Ankaragücü-Malatyaspor: 3-0
Umut, Cenk, Augustine

* Fenerbahçe-Malatyaspor: 3-1
Osterc, Nobre (2), Deniz

Malatyaspor-Fenerbahçe: 0-2
Anelka, Nobre

* Malatyaspor-Konyaspor: 5-0
Atilla Birlik (3), Osterc (2)

Konyaspor-Malatyaspor: 2-0
Erhan Albayrak, Levent

* Ç. Rizespor-Malatyaspor: 0-1
İlyas (penaltıdan)

Malatyaspor-Ç.Rizespor: 0-1
Serkan Özdemir

* Malatyaspor-Samsunspor: 1-2
Bilal (penaltıdan), Serkan, Cenk

Samsunspor-Malatyaspor: 0-1
Schuman Bah

* İstanbulspor-Malatyaspor: 0-2
Atilla Birlik, M’Bayo

Malatyaspor-İstanbulspor: 2-0
Schuman Bah, Murat Erdoğan (penaltıdan)

* Malatyaspor-Kayserispor: 0-1
Johnson (penaltıdan)

Kayserispor-Malatyaspor: 1-1
Ferit, Balili

* A.Sebatspor-Malatyaspor: 1-1
Yunus, Orhan Kaynak

Malatyaspor-A.Sebatspor: 2-2
Schuman Bah, Osterc, Bayram, Orhan

* Galatasaray-Malatyaspor: 1-1
Yunus, Necati

Malatyaspor-Galatasaray: 0-1
Hakan Şükür

* Malatyaspor-Gençlerbirliği: 0-2
Youla, Baki

Gençlerbirliği-Malatyaspor: 5-3
Osterc (2), Murat Erdoğan, Sertan (2), Youla, Erhan, El Saka

* Denizlispor-Malatyaspor: 0-0

Malatyaspor-Denizlispor: 2-2
Bilal, Murat Erdoğan, Schuman Bah (kk), İbrahim

* Malatyaspor-Gaziantepspor: 2-1
Ferit, Mkalele, Lazarov

Gaziantepspor-Malatyaspor: 4-3
Osterc, Mehmet Albayrak, Murat Erdoğan (penaltıdan), Lazarov (2), Gökhan Güleç (2)

* Sakaryaspor-Malatyaspor: 4-1
Bilal Kısa, Fatih Ceylan (2), Fatih Şen, Abdulkadir

Malatyaspor-Sakaryaspor: 4-2
Bilal, Osterc, Murat Erdoğan, Mkalele, Serkan Özsoy (kk), Serdal

TÜRKİYE KUPASI..
Malatyaspor, Türkiye Kupası’nda iki kademe maç yaptı. İlk turda Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u 3-2 ile geçen Malatyaspor, 3. kademede Trabzonspor’a 2-0 yenilerek elendi. Malatya her iki maçı da deplasmanda oynadı. İlk maçta Malatya’nın golleri Ferit Karataş (2) ve Ayman Abdelaziz’den, ev sahibinin golleri ise Bilal Türkgüler’den geldi. Trabzonspor, Hasan Üçüncü ve Gökdeniz ile sonuca gitti.

DERLEYEN: Bülent KORKMAZ

FOTOĞRAF: Malatyaspor'un, Sakaryaspor'la oynadığı sezonun son maçındaki kadrosu (Levent BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız