SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Sicil Affı Olsa Piyasa Biraz Rahatlar"

0
Güncellendi - 2016-12-09 03:46:54
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan gelen heyet çeşitli ziyaret ve inceleme gezileri kapsamında Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkan Vekili Orhan Özbek ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Evren’i de ziyaret etti.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlu, İç Ticaret Genel Müdürlüğü daire Başkanı Sıddık Kaya, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Abdullah Demir,  Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü İbrahim Parlak, Personel Daire Başkanlığı Şef Kasım Alparslan Emir, Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı Şube Müdürü Eyüp Dilbaz ve Bilgi İşlem Dairesi Şube Müdürü Turgut Yıldırım ve Ticaret İl Müdürü Ahmet Demirbağ, Evren ile bir süre görüştüler.

Evren, ziyaret için teşekkür ederek, Heyetin gönderilmesinden dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye teşekkür ederek, “Piyasanın canlanabilmesi için sayın bakanımız elinden gelini yapıyor. 15 Temmuz’dan sonra piyasalarda bir kırgınlık oluştu. Devlete ait bankalarda bir sicil affı olursa, piyasalar biraz rahatlar. Acilen piyasaların önünün açılması için bankaların biraz fedakar davranması lazım.” dedi.

Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdür Yardımcısı Bayram Uzunoğlu ise, Malatya7da olmaktan mutlu olduklarını ve bakanlığın 4 genel müdürlüğüne bağlı bir heyet olarak illeri gezdiklerini ifade ederek, “bölgede bir çalışma yapıyoruz, Tunceli, Bingöl, Van ve Bitlis’ten sonra Malatya’ya geldik. Buradan sonra Elazığ’a geçeceğiz. Bakanlığımız 2011 yılında kuruldu ve o günden bugüne Ticaret İl Müdürlüklerindeki mevcut durumun tespiti, sorunları, sorunları varsa bunların mahallinde çözülmesi, iş ve işlemlerin daha ileri seviyeye kazandırılması, tüketici memnuniyetini sağlayacak ve hizmete erişini sağlayacak tedbirlerin alınması noktasında başta ticaret İl Müdürlüğü olmak üzere Ticaret Odalarımızı, Esnaf  ve Sanatkarlar Odalarımızı, birliklerimizi ve sayın valimizi ziyaret ettik. Çok kıymetli bilgiler aldık.  Bunalır sayın bakanımıza ileteceğiz.  Özelden sizin bahsetmiş olduğu ticaret sicil affı da bakanlığında gündeminde, tartışılıyor. Bütün yönleriyle konu değerlendirilip, en ideal şekilde konu çözüm bulunulacaktır.” şeklinde konuştu.

Bülten- Yeni Malatya Gazetesi

esob

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız