SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Şirket Gibi Düşünün"

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:52
A- A+ PAYLAŞ
 
Spor Toto 2. Lig ekibi Malatyaspor Futbol Kulübü Divan Kurulu 2. Başkanı Naci Şavata, Malatyaspor Futbol Kulübü’nün Bank Asya 1. Lig’e çıkacağı kanaatini taşıdığını söyledi. 
 
Kulübün isminin değiştirilmesiyle ilgili açıklamada bulunan Şavata, “Yeni Malatyaspor, Malatyaspor’un içine girdiği kriz üzerine Malatya Belediyespor’un isminin değiştirilmesiyle hizmet etti. Takım o dönemde Spor Toto 3. Lig’den Spor Toto 2. Lig’e çıktı. Fakat Yeni Malatyaspor’u Malatya halkı tam anlamıyla benimsemedi. Ve yönetim kurulu takımın isminin Malatyaspor Futbol Kulübü olarak değiştirilmesi yönünde mali kongrede üyelerinde desteğiyle karar aldı. Bu kararın Malatya’da olumlu karşılandığını düşünüyoruz” dedi.
 
Şavata, yönetimin başarılı olacağına inandığını ifade ederek, “Sahadaki başarıyla Malatya’nın Malatyaspor’u destekleyeceğine inanıyorum. Bunun içinde kulüp başkanı Ertan Mumcu başta olmak üzere yönetim kurulu üyeleri ve teknik heyetin çalışmaları var. Spor Toto 2. Lig’de iyi bir tecrübe edinildi. Geçmiş dönemdeki eksikliklerde görüldü. Ve altyapıyla beraber yeni dönemde başarı sağlayacaklarına inanıyorum. Ama futbolda şans faktörü de çok önemlidir. Eğer şansta Malatyaspor Futbol Kulübü’nün yanında olursa bir üst lige çıkacakları kanaatini taşıyorum. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.
 
Transfer edilecek olan futbolcuların stada taraftar çekecek kalitede olması gerektiğini belirten Şavata, şunları aktardı: “Futbol kulübünü bir şirket gibi düşünün. Yani bunun geliriyle giderini dengeleyemezseniz borç batağına düşersiniz. Neticede de iflas edersiniz. Malatyaspor örneğinde de olduğu gibi. Burada belediyenin bir kısım desteği oluyor. Buda reklam aracılığıyla Esenlik şirketinin verdiği destek ile bazı özel firmaların reklam karşılığı destekleri var. Bunun yavaş yavaş çoğaltılması gerekiyor. Ayrıca TFF’den gelen paralar var. Siz eğer ligin üst sıralarına oynayan bir takım olursanız sizin geliriniz daha da artıyor. Oynayan futbolcunun sahaya ne kadar seyirci çekeceğine dikkat esilmesi gerekiyor. Bununla eşdeğer futbolcu transferi yapılması gerekiyor. Bununla birlikte maça rağbet artacaktır. Onun içinde kaliteli futbolcuların kadroda yer alması lazım. Ben öyle zamanlar biliyorum ki, Ünal Karaman’ı seyretmek için Malatyaspor’un maçlarına koşan insanlarımız vardı. Bu anlamda da kadroda kaliteli isimlerin olması gerekiyor.”
 
Şavata, 8,5 milyon TL’lik bütçenin yapılacak çalışmalarla elde edilebileceğine işaret ederek, “Tüzüğü hazırlarken Malatyaspor Futbol Kulübü’nün şirket ve vakıf kurma imkanı var. Bununla birlikte ticari işler yapma imkanı var. Kurumlaşmanın bu basamakları da harekete geçirilirse 8,5 milyon TL paranın tedarik edilmesi mümkündür. Ama siz bunu sadece belediyeden gelen parayla bekleyerek, aldığınız reklam paralarıyla yürütmek isterseniz tabi ki zorluk çekersiniz” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız