SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Sokak..İki İsim..

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:33:44
Bir Sokak..İki İsim..
A- A+ PAYLAŞ
Malatya şehir merkezinde bulunan bir sokağın iki tarafında bulunan adres tabelaları görenleri hayrete düşürüyor.
 
Malatya Valilik binasının hemen arkasında bulunan ve çok sayıda insanın kullandığı bir güzergâh olan sokağın sağ tarafındaki tabelada 'Ferhadiye Mahallesi Ferhadiye Sokak' yazıyor. Sokağın solunda bulanan tabelada ise "İzzetiye Mahallesi Atmalı Sokak" tabelası yer alıyor. Sokak içerisinde dükkânı ve evleri olan vatandaşlar, bu garipliğin zorluklarını zaman zaman yaşıyorlar. Sokağın sağındaki tabelaya bakanlar Ferhadiye Sokak'ta yürüdüğünü zannederken, sol taraftaki tabelaya bakanlar ise Atmalı Sokak'da yürüdüklerini zannediyorlar.
 
Karışıklıklara Yol Açıyor
 
Bir sokağın iki tarafındaki tabelaların farklı adresleri göstermesinin ortaya çıkardığı karışıklardan yakınan mahalle sakinleri, " Aslında tabelalar bir açıdan doğru. Çünkü söz konusu sokaktan Valilik binasının bulunduğu yere doğru gidildiğinden; yolun solunda kalan binalar İzzetiye Mahallesi sınırlarında, sağındaki binalar ise Ferhadiye Mahallesi sınırlarında kalıyor. Buradaki gariplik ise söz konusu yerde sadece bir sokak var. Bu sokakta ya Ferhadiye Sokak'tır, ya da Atmalı Sokak'tır. " dediler. Bu durumun meydana getirdiği karışıklıklara bir örnek veren çevre sakinleri, " Geçmiş dönemde bu sokakta maddi hasarlı bir trafik kazası meydana gelmişti. Sürücülerin kendi aralarında düzenledikleri 'Kaza Tespit Tutanağı'nı doldurmada bile sorunlar yaşandı" ifadelerini kullandılar. Şehirin genelinde ise bu tür karışıklıklara özellikle dört sokağın kesiştiği yerle de sıklıkla rastlanıyor.
 
Teknolojiye Uyum Sağlamalı 
 
Bir sokağa iki isim verilmesinin başka bir sorunu ise; son zamanlarda kullanıcı sayısı artan ‘Navigasyon’ cihazlarında kendisi gösteriyor. Yolları bilmeyenlerin adres bulmalarına yardımcı olan cihazlar, il, mahalle ve sokak isimleri girilerek istenilen yere ulaşılmasını sağlıyor. Sokaktaki isim karmaşası; Malatya’da da sayısı artan bu
cihazların kullanımında da sorunlara neden oluyor.
 
Detaylı Kapı Numaraları
 
Geçmiş dönemlerde adresler bildirilirken; çoğunlukla tanıtıcı muhit isimleri veya binalar kullanılıyordu. Ancak günümüzde belli formatta doldurulması gereken adres beyanlarının ve internetteki başvuru sayfalarındaki standart bilgilerin sayısının artması ile mahalle, sokak, posta kutusu gibi bilgilerin eksiksiz bir şekilde tespit edilmesi önem kazandı. Bu durum karşında bazı belediyeler, sorumluluk alanlarındaki iç ve dış kapı numalarını özel olarak eksiksiz bir şekilde hazırlatıyor. Her kapıya asılan tabelalarda öncelikle, o yerin bulunduğu mahalle, sokak ve posta kodu gibi bilgiler yer alıyor. Bu bilgilere ek olarakta eskiden beri uygulanan o yere özel kapı numarası bulunuyor. Böylece bu sistemi kullanan yerlerdeki vatandaşlar, istedikleri adreslere sadece kapının üzerinde bulunan detaylı kapı numaraları ile ulaşabiliryorlar. Malatya Belediyesi'ninde bu uygulamaya geçerek, adres karışıklıklarının önüne geçmesi bekleniyor.
 
Kaynak: Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız