SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Bir Sosyaldemokrat Olarak Utandım..''

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya İl Başkanı Niyazi Ergin Gökçe, CHP'nin geçmiş il yönetimlerine sert eleştiriler yönelterek ilginç açıklamalarda bulundu.

Gökçe, Malatya'da yayın yapan yerel TV Malatya'da Niyazi Doğan'ın hazırlayıp sunduğu "Aklın Yolu" programına katıldı. CHP'deki görevden alma ve il teşkilatlarına yeni atamaları demokratik bulduğunu belirten İl Başkanı Gökçe, yapılan uygulamada ise geç kalındığını kaydetti.

Gökçe, kendisinin il başkanlığına atanmasından sonra 5 ilçe teşkilatını görevden aldığını ifade etti. Kendilerinin göreve gelişi esnasında Merkez İlçe Teşkilatı'nın üye sayısının bin 300 olduğunu; ancak şu anda yaklaşık 400 üyeye ulaşılamadığını kaydeden Gökçe, "Partide göreve geldiğimizde, partide sekreter olarak 6-7 yıldan beri çalışan bir sekreter kızımız var. Ama sosyal demokrat bir partinin sekreteri geçen bu sürede sigortalı yapılmamış. Bir sosyal demokrat olarak utandım. Bunu öğrenince hemen sigortasının yapılması talimatını verdim. Bir yılda 200 milyar lira harcama yapacaksınız, partide çalışan sekreterin sigortasını bile yapmayacaksınız" dedi.

Kendisinin özellikle İslam Tarihi ile ilgili kitapları okuduğunu ifade eden CHP Malatya İl Başkanı, Bilgi Kaan Han'ın hayranı olduğunu dile getirerek, "Çünkü Bilgi Kaan han, halkını yoksulluktan ve fakirlikten kurtarmak için mücadele etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk de Bilgi Kaan Han'a benziyor" dedi. Gökçe, son dönem politikacılardan ise en çok Osman Bölükbaşı'na hayran olduğunu da ifade etti.

Politikanın bir sanat olduğunu; Türkiye'de politikanın sanatsal yönünün kalmadığını savunan Gökçe, "Emekli politikacıların şuanda ülkede itibarı yoktur. Çünkü bunlar halkın duygularını istismar etmişlerdir. Şu anda tarihe geçen kaç tane politikacımız vardır" diye konuştu.

Gökçe, bir süre önce genel merkez tarafından görevden alınan Celal Berktaş'ın yerine il başkanlığına atanmıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız