SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Suç Duyurusu Daha

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bazı avukatlar Hukukçular Derneği'nin öncülüğünde, eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı hakkındaki iddialar nedeniyle suç duyurusunda bulundular.

Daha önce de gündem doğrultusunda suç duyuruları olan Hukukçular Derneği Malatya Şube Başkanı Av. Necati Karabay Malatya Adliye Sarayı'nın önünde yaptığı basın açıklamasında, "Son günlerde internet medyası ile yazılı ve görsel basında eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yer alması ve kayıtlarda alenen cebir ve şiddet kullanılarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin görevlerini yapmasını engelledikleri, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetlerinin görevlerini yapmasına engel olarak Türk Ceza Kanunu'nun 309, 311 ve 312. maddelerinde yazılı suçları işledikleri yolunda kuvvetli deliller ortaya çıktığından, başta İsmail Hakkı Karadayı olmak üzere suça iştirak eden şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz. Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiğimiz suç duyurusu dilekçemiz ile, yasalar karşısında herkesin eşit olması gerektiğini hatırlatarak, 'Bu işi bir tek şey Silahlı Kuvvetler temizler artık. Eğer seçimlerde de başarılı olunmazsa Silahlı Kuvvetlerin bunu halletmesi lazım' diyerek, darbe çağrısında bulunan Eski Genelkurmay Başkanı hakkında gerekli soruşturmanın yapılmasını istedik. Masumiyet karinesine inançla kimseyi peşinen suçlu ilan etmiyoruz. Ancak, suç işlediği iddia olunun her kim olursa olsun hakkında gerekli soruşturma yapılarak yasal gereğini takdir ve ifa edilmesini, elde edilen delillerle kuvvetli şüphe oluşması halinde haklarında kamu davası açılarak hukuk içinde hesap sorulması gerektiğini ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız