SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Suriyeli Hırsız Eksikti!.

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:36:07
Bir Suriyeli Hırsız Eksikti!.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da son günlerde peş peşe meydana gelen 6 ayrı işyerindeki hırsızlık olayları Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar sonucunda aydınlatılırken, olaylara ilişkin gözaltına alınan toplam 7 genç tutuklanarak cezaevine konuldu.

Alınan bilgiye göre; Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosu ekiplerince Kasım ayında peş peşe 6 ayrı işyerinde meydana gelen hırsızlık olaylarını masaya yatırarak, geniş çaplı bir çalışma başlattı. 

Yapılan çalışmalar sonucunda, Yeni Hamam Mahallesinde 5 Kasım günü bir kayısıcı işyerinde 50 kilo ceviz, 9 Kasım günü iki kayısıcı dükkanında 70 kilo ceviz,   12 Kasım günü bir kayısıcı işyerinde 25 kilo ceviz, Koyunoğlu Mahallesinde bir giyim mağazasının 17 Kasım günü camlarının kırılarak 20 adet bayan kot pantolonu ve yine aynı gün İnönü Mahallesinde bulunan Türk Telekoma ait depo içerisinden 4 adet enerji ünitesi soğutucusunun çalınması olayı aydınlatıldı.

Kısa sürede aydınlatılan hırsızlık olaylarına karıştıkları belirlenen Abdulbaki K. (19), Eren T. (22) ve Tugay A. (19) ile yaşları 18 yaşından küçük olan Suriye uyruklu M.A. (17), A.B.B. (15), A.K. (17) ve A.T. (16) yakalanarak gözaltına alındı.

Şüphelilerden Abdulbaki K.’nin 2, Eren T.’nin 20 ve Tugay A.’nın ise 8 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirtilirken, yaşları 18 yaşından küçük olan A.B.B.’nin 3, A.K.’nin 6 ve A.T.’nin ise 5 adet suç olayında kaydı bulunduğu öğrenildi.Suriye uyruklu M.A.’nın ise son olaylar hariç,  şimdiye kadar suç kaydı bulunmadığı öğrenildi.

Şüphelilerden yaşı büyük olan 3 kişi Asayiş Şubesi Hırsızlık Bürosundaki sorgularının ardından, 4 çocuk ise Çocuk Şubesindeki işlemlerin ardından Adli makamlara sevk edildi. Cumhuriyet Savcısınca ifadesi alınan 7 kişi, tutuklanmaları talebi ile Nöbetçi Mahkemeye sevk edildi. Mahkeme 7 şüpheli hakkında tutukluluk kararı verdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız