SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Tamirat Çabası Aydın'dan

A- A+ PAYLAŞ

AYDIN- Hafta sonu oynanan Malatyaspor-Elazığspor maçı öncesi ve sonrası yaşanan olaylardan sonra, Türkiye Küçükler Hentbol Şampiyonası müsabakaları için Aydın'a gelen iki ilin hentbol takımları, maç öncesi dostluk mesajları verdi.

Sahaya 'Biz oyunumuzu sahada oynarız. Başka oyunlara gelmeyiz' yazılı bir pankartla çıkan 2 takım oyuncularına, tribünler de 'İki kardeş il, Elazığ-Malatya takımlarına başarılar dileriz' yazılı pankart asarak karşılık verdi. İki takım oyuncuları ve taraftarlarınca verilmeye çalışılan bu sağduyu mesajlarına destek veren Aydın Bölge Çalışma Müdürü Yakup Balık, hafta sonu yaşanan olaylardan bir Elazığlı olarak üzüntü duyduğunu belirterek, maç öncesi minik hentbolculara ve takımların antrenörlerine karanfil dağıttı.

Maçtan önce basın mensuplarının sorularını cevaplayan Elazığ Hentbol Takımı Antrenörü Engin Doğan, Malatyaspor-Elazığspor maçında yaşanan olayların herkes gibi kendilerini de üzdüğünü söyledi. Aydın'da bulundukları sırada yaşanan olayları basından takip ettiklerini ifade eden Doğan, spor ve siyasi olayların birbirine karıştırılmasının çok yanlış olduğunu ifade etti.

Doğan, "İnşallah bu oyuncular, ağabeylerine örnek olur ve böyle olaylar bir daha yaşanmaz. Bu tür örnek davranışların bizi birbirimize bağlayacağına inanıyorum" dedi.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine, birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna dikkat çeken Malatya Hentbol Takımı Antrenörü Selçuk Başoğlu ise, provokatörlerin oyunlarına gelinmemesini istedi. Sağduyu ve hoşgörü ortamının oluşturulması gerektiğine işaret eden Başoğlu, kamplaşmaların her zaman kötü sonuçlar doğurduğunun altını çizdi. Minik oyuncuların topluma önemli bir mesaj verdiğini hatırlatan Başoğlu, ülke genelinde ve spor camiasında sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularının hakim olması temennisinde bulundu.

Bilindiği gibi hafta sonu Malatya İnönü Stadı'nda oynanan Malatyaspor-Elazığspor maçında bir grup provokatör tarafından çıkarılan olaylarda 3'ü polis, 10 kişi yaralanmıştı. Daha önceki maçlarda yaşanan olaylar nedeniyle güvenlik önlemelerinin artırılmasına rağmen, maç öncesi ve sonrası Elazığsporlu taraftarların yaptığı taşkınlıklara engel olunamamıştı. 3'ü polis, 10 kişi yaralandığı olaylarda, Elazığspor taraftarının tribündeki koltukları kırarak ateşe vermiş ve tuvaletlerdeki lavaboları kırmışlardı.

Öte yandan, Türkiye Küçükler Hentbol Şampiyonası müsabakalarına, Aydın'da bugün devam edildi. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen Türkiye Küçükler Hentbol Şampiyonası'na il karmalarından oluşan erkeklerde 25, kızlarda 18 takım katılıyor. Aydın'da Mimar Sinan Spor Salonu, Aydın Lisesi Spor Salonu ve Germencik Spor Salonu'nda yapılan müsabakaların bugünkü bölümlerinde oynanan maçta Elazığ, Malatya'yı 44-23 yendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız