SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Tane Yeni Açılan Bina, Baraj Yok!"

0
Güncellendi - 2019-09-22 22:17:18
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, “Malatya’da hem yeni açılan bir şey yok hem de toplu açılış törenleri yapıyorlar. Milletin yüzüne baka baka utanmadan. Bir tane yeni açılan bina, baraj yok” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Teşkilatı, İl Danışma Kurulu Toplantısını gerçekleştirdi. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İl Danışma Kurulu Toplantısına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın yanı sıra CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, CHP Malatya eski milletvekili Muharrem Kılıç, il yönetimi ile partililer katıldı.

İl Danışma Kurulu Toplantısında konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, ilçe danışma kurulu toplantılarını gerçekleştirdiklerini kaydederek, “Bugünde İl Danışma Kurulu Toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Amacımız şu; hem geride bıraktığımız bir yerel seçim var onun artılarını, eksiklerini, yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı değerlendirmek hem de önümüzdeki döneme ilişkin birlikte yapılacakları programlamak. Bunun yanında kendi iç tartışmalarımızı bu salonlarda bırakıp, omuz omuza dışa yönelik mücadele vermek” dedi.

Kiraz, önemli bir dönemde bu toplantıları gerçekleştirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Önümüzdeki dönemde de kongrelerimizi gerçekleştireceğiz. Önemi şurada; Türkiye bir bütün olarak bütün politikalarda çökmüş durumda. Ekonomi uzun süredir toplumun bütün kesimlerinin üzerine binen bir anlayışla gerçekten ekonomik veriler dengesizleşmiş, herkes bunun altında ezilmeye devam ediyor. İşsizlik rekor seviyelere çıkmış durumda. Her gün gelen zamlar belimizi bükmeye devam ediyor.”

Malatya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen toplu açılış törenine de değinen Kiraz, “Tam bir komedi olduğu ortaya çıktı. Buradan soruyoruz, Malatya’da bir toplu açılış töreni gerçekleştirildi, yüzlerce açılış yapıldığı söylendi. Bilmem kaç milyondan bahsedildi. Peki, bir tane Malatyalı, bir tane açılışın adını hatırlıyor mu, hatırlamıyor. Neden çünkü ortada bir şey yok. Bir şey olsa bizde elbette görürdük” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ağbaba konuşmasında, şunları söyledi:

“FETÖ’yle kim ilişkili? Kimin ilişkili olmadığını biliyoruz. Cumhuriyet Halk Partililer, Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verenler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin değerlerini savunanlar asla FETÖ’yle ilişkili olmadılar. Hem Malatya hem de Türkiye için söylüyoruz; Malatya’da ‘abi kim, abla kim?’ Her yerde bunlar var ama Malatya’da maalesef siyasette hala ortaya çıkabilmiş değil.  FETÖ baklavacıda, börekçide, topçuda, popçuda, avukatta, poliste var nerede yok, siyasette yok. Cumhuriyet Halk Partisi olarak hodri meydan diyoruz; gelin daha önce vermiş olduğumuz araştırma komisyonu teklifini burada tekrar yenileyelim. Gelim hep birlikte kim elini sıkmışsa, ucu kime dokunuyorsa gelin hep beraber başta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) olmak üzere nerede FETÖ’cü var ortaya çıkaralım. Buna ‘evet’ diyebilirler mi, ‘evet’ diyeceklerini sanmıyorum...

...Malatya’da ve Türkiye’nin her yerinde birçok mağdur var. Çocuğu Bankasya’ya para yatırmış, yurduna okuluna gitmiş birçok fakir fukara bundan dolayı mağdur edilmiş durumda. Askeri lise öğrencileri, yeni askere giden çocuklar mağdur edilmiş durumdalar. Çoğu ağırlaştırılmış müebbetle, müebbet hapisle cezalandırılmış durumda, siyasetçilere dokunan yok. Türkiye’de hala ‘abiler, ablalar’ devam ediyor. Hala Türkiye’de bu hukuksuzlukları yapan, Türkiye’nin bu duruma gelmesini sağlayan, darbenin gerçekleştirilmesini sağlayanların ‘abileri, ablaları’ önemli yerlerde görev yapıyorlar.”

AKP’de kan kaybının başladığını ve devam edeceğini ileri süren Ağbaba, “AKP içerisinde birbirlerine hain demeye başladılar. İkinci genel başkan, üçüncü başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP’den ihraç ediliyor. Yine birinci başbakan, birinci cumhurbaşkanı Abdullah Gül hain olarak ifade ediliyor. Yıllarca bakanlık yapan Ali Babacan’a hainlik suçlaması yapılıyor. Bizim içimizde çok tartışma oluyor ama bizim partimizde böyle bir şey olabilir mi? Örneğin genel başkanlığa aday olmuş Muharrem İnce’nin partiden ihracı gündeme gelebilir mi? Niye çünkü kendi içinde demokrasiyi getiremeyenler, Türkiye’de gerçek demokrasiyi getiremezler. Halkın oyu ile seçilmiş, 2015’te yüzde 49,5 ile seçilmiş bir başbakana açık bir darbe yapıldı. Darbeyle başbakan indirildi. Şimdi parti birbirine girmiş, kimi kopanlara ‘hain’ gibi suçlamalar yapılıyor. Ama hep beraber görüyoruz ki AKP’deki bu kan kaybı başladı ve devam edecek. O nedenle bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün daha önemli sorumluluklarımız var. Bu sorumluluklarımızın da farkına varmalıyız. Bugün kendi içinde kavga etmeyen, kendi içinde tartışan ama birbirine ‘hayır’ demeyen bu yapıyı yükseltmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Ağbaba, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde herkesin kendisini ifade edebileceği bir seçim kampanyası yürüttüklerini kaydederek, “İstanbul ittifakı diyoruz. İstanbul, Millet İttifakı’nda geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy vermiş muhafazakarda, solcuda, sosyalisti, HDP’lisi, CHP’lisi de var. Herkes hem 31 Mart hem de 23 Haziran’da olağanüstü bir güce karşı, her türlü hakaret ve iftiraya rağmen Türkiye bu seçimlerden başarılı çıktı. Türkiye’de milyonlarca insan, yıllar sonra hem 31 Mart sabahı yastığa kafasını rahat koydu hem de 23 Haziran akşamı yastığa kafasını rahat koyarak, geleceğe umutla baktı. Onun için bu ittifaka destek veren herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. İçinde kim varsa var. Kim varsa teşekkür ediyoruz. Bu sadece bizim Cumhuriyet Halk Partisi’nin tek başına almış olduğu bir sonuç değildir. O nedenle Cumhuriyet Halk Partisi, o ittifakın dağılmaması için, o ittifaka zarar gelmemesi için her türlü fedakarlığı yaptı, bundan sonra yapmaya devam edecek” dedi.

İstanbul'da 28 Eylül'de "Suriye Sorununun Uluslararası Boyutu", "Suriyeli Sığınmacıların Karşılaştıkları Sorunlar", "Toplumsal Yaşam ve Uyum" gibi başlıkların ele alınacağı uluslararası Suriye konferansını düzenleyeceklerini ifade eden Ağbaba, “2011 yılında Türkiye’ye Suriyeli mülteciler gelmeye başladı. Bundan 8 yıl önce. Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak 28 Eylül’de bütün tarafları bir araya getirdiğimiz uluslararası bir Suriye konferansı düzenleyeceğiz. Burada Cumhuriyet Halk Partisi, maalesef artık sorun çözen değil, sorunun ana kaynağı olan hükümetin politikalarına karşı bütün tarafları toplayarak, önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapacağız” dedi.

Ağbaba, Malatya’yla ilgili ise şunları söyledi:

“Malatya’da hem yeni açılan bir şey yok hem de toplu açılış törenleri yapıyorlar. Milletin yüzüne baka baka utanmadan. Bir tane yeni açılan bina, baraj yok. Milletvekilinin biri bana cevap veriyor. Doğanşehir Söğüt’e gittik koskocaman bir gölet var ama gölette bir damla su yok. Baraj ve sulama kanalı yapmayı unutmuşlar.”

Güler HAZAR, Ferdi DURDU- Yeni Malatya Gazetesi, malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Remzi (4 yıl önce)
    Sayın vekilim bırakın yeni binayı yeni barajı, şehir merkezinde belediye otobüsü çalışmıyor. 18a ve 2f diye bir hat koydular,yolcu yok diye geri kaldırdılar. 10 dakikalık çarşı yoluna yarım saatte bir çalışan araba konulursa yolcu olmaz tabi.Bu arada mevcut 11a 'nin son durağı tecdeyken güngör caddesine çekildi, tecde muhtarı gerekeni konuşuyor diye mahsus mu yapıldı anlamadık, hastaneye giden tek hat 11a fakat yarım saatte bir geliyor, çilesiz tecde karakavak 4 5 mahalle mağduruz ulaşım konusunda, yüzakı ve güngör e 7'den sonra araç gelmiyor, vatandaş olarak bu konuyu gündeme getirirseniz memnun oluruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Özkan (4 yıl önce)
    Erkan Ceyhan sen bugün açlıktan ölmedinse deden baban bir şekilde Sümer tekel fabrikalarından çalışarak veya dolaylı olarak kazanmışlardır sen onların ekmeğini yiyiyorsundur acaba sen çoçuklarına ve torunlarına ne bırakacaksın
    0
    0
    Yanıtla
  • 44malatya (4 yıl önce)
    Erman ceyhan.ve insanlar iyi bilsinlerki 1937 1950 kadar turkiye.genelinde 50.adet sumer. Bank #40.adet seker.35.adet.tekel fabrikalari Malatyaya.rahmetli inonu tekel.seker.sumer Bank.fabrikalari yaptirmistir toplama malatyada 8bine.yakin isci.calismalar basladi.ve.calisani.ile Ureticisi.esnafi.dahil.250.bin.insan.gecimini.burda Sagliyordu.cancak.1995de.tekel sumer bank. Kapatildi.kaldi.seker fabrikasi ozellesti.calisanlar 600 ile1000.kisi.calisiyor kayip eden kim malatya. Halki iyi arastirin.sonra.chp.sorgulayin
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı44 (4 yıl önce)44malatya isimli kullanıcı yorumuna
    44 malatya sende 500 kişi çalışılması gerereken yere sizin zihniyetiniz 5000 kişi işe koyarsa.o fabrika zarar eder sonra da satılır.sen bunu sorgula.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yandaşlara peşkeş çekersin sonrada milyonlarca işsiz Zamanında kitler zarar etse de sosyal dengeyi sağlardı Herhalde senin zihniyetinde yandaşa peşkeş çekilenlerin yanında
    0
    0
    Yanıtla
  • Erkan Ceyhan (4 yıl önce)
    Okudumda chp nin yandaşları yazı yazmışlar peki ben size söylüyorum malatyada fabrika yoksa açınızdan bayginlikmi geçiriyorsunuz paranızı veli agbaba mi veriyor allah aşkına chp ülkeye ve malatyaya ne yaptı veli agbaba ne yaptı malatyaya
    0
    0
    Yanıtla
  • Aktroll = Erkan Ceyhan
    0
    0
    Yanıtla
  • Sevgili Erkan Kurtuluş Savaşından çıkmış , bu ülkenin kurucuları 15 yılda 48 fabrika açmayı başarmış. Hemde Osmanlının 107 milyonluk altınlık borcunu da ödemeye başlamış. Sence Malatya ya TEKEL , MENSUCAT ve ŞEKER FABRİKALARINI kim açtı. Kimler neden kapattı. Bunları araştır. Ayda 5000 TL aylık alıp yaşamak ile 2020 TL alıp yaşamak arasındaki farkı anlatmaya gerek yok herhalde. Bu ülkenin çocuklarını asgari ücrete mahkum edenleri sorgula istersen. Veli Ağbabaya gelince nutuk atmaktan başka ne yapıyor biz de bilmiş değiliz. CHP her geçen gün Malatya!da erirken sorumlusu kimler acaba..
    0
    0
    Yanıtla
  • Feryat (4 yıl önce)
    Sayın Ağbaba ne desen haklısın. Bunlar artık herşeyi cılkını çıkardılar.
    0
    0
    Yanıtla
  • DEVRIM (4 yıl önce)
    VELI AGBABA BARAJ YAPTILAR RUYAMIZDA FAPRIKALAR ACDILAR GONLUMUZDE BIZ MILLETCE UMUTLA BESLENIYORUZ UMUT EKMEGIMIZ YALANDA OLSA
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (4 yıl önce)
    sevgili cumhuriyyet halk partiye gönül veren dostlarım.bu gün mükembeldiniz sağ olun var olun.nasılki kurtuluş savaşsından.nasıl kurucu irade olmuş isek.yine aynı görev biz cumhuriyet halk partililere düşüyor.ülkemizi yeniden çağdaş laik cumhuriyeti gelmiş olduğu bu badirelerden kurtarmak mecburiyetindeyiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • yurttaş (4 yıl önce)
    esenlik davası ne oldu acaba? sayın editör sizde bizahmet merak ediniz!
    0
    0
    Yanıtla