SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Tanıdığım Bana Dedi ki..'

A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesinde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak ile Kavuk ailesi tarafından yaptırılacak iki ana okulunun temeli törenle atıldı. İlçe belediye başkanı Mehmet Kavuk, eşiyle birlikte adını taşıyacak okulun sadece eşinin adına olacağını söyledi.

İlçedeki Kiraz Şenliği'nin açılış töreninin ardından Kavuk Grubu tarafından Mehmet –Türkan Kavuk Anaokulu’nun temeli atıldı. 550 bin YTL’ye mal olacak ve 100 öğrenci kapasiteli Anaokulu’nun temel atma töreninde konuşan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, kendisi ve eşinin adına yapılacak olan anaokulunun isminin, torunlarının da isteği üzerine kendi isminden feragat ederek yapılacak bir protokolle isminin Türkan Kavuk Anaokulu olarak gerçekleşmesini isteğini de belirtti.

Şenlikler kapsamında daha sonra Gedik Mahallesi’nde Prof. Dr. Mesut Parlak adına yaptırılacak olan 50 öğrenci kapasiteli Anaokulu’nun temeli de atıldı. Prof.Dr. Parlak'ın daha önce annesi Emine ve eşi Nezihe Parlak adına yaptırdığı ilköğretim okulunun yanında yaptırılacak olan Prof.Dr. Mesut Parlak Ana Okulu'nun temel atma töreninde konuşan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya genelinde okul öncesi okullaşma oranının yüzde 24 dolayında olduğunu, Yeşilyurt’ta ise temeli atılan okulların önümüzdeki eğitim yılı hizmete girmesiyle okul öncesi eğitimde okullaşma oranının yüzde 100’lere ulaşacağını söyledi.

Törende konuşan Prof.Dr. Mesut Parlak da, ilk temel atma töreninde konuşan halası oğlu olan ilçe belediye başkanı Kavuk'un, kendi adından feragat ettiğini belirttikten sonra, kendisinin daha önce annesi ve eşi adına okul yaptırdığını, ana okulunun kendi adını taşıdığını belirterek, "Halam oğlu eşi adına feragat etti. Biz nasıl edeceğiz?" diye espri yaptı. Parlak, dostlarının da katkısıyla yapılacağını belirttiği ana okulunu "enerji santralı"na benzetti ve buradan aldıkları çağdaşlığı dünyaya taşıyacaklarını söyledi.

Parlak, konuşmasından sonra Vali Daşöz'ün çiçek vermesi sırasında tekrar söz alarak, "Eşim ve annemin adına yaptırdığımız okulun açılışından sonra Malatya'da kalabalık bir ortamda bulunduğumuz sırada bir tanıdığım, 'Hocam seni akıllı sanırdım. Ama sen tuttun Çırmıhtı'ya ilkokul yaptırıyorsun. Niye?' dedi. Şaşırdım. 'Doğduğumuz büyüdüğümüz yere okul yaptırıyorum..' dedim. Sonra o devam etti: 'Çırmıhtı'ya ne diye ilkokul yaptırıyorsun? Çırmıhtılılar zaten liseli olarak doğuyorlar..' " diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız