SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Tarih Daha.. "1 Aya Kadar"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:25:39
Bir Tarih Daha..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşımda ve toplu taşımadaki sorunlara çözüm amacıyla geliştirdiği trambüs projesinde sona yaklaşıldı.  Daha önce de hizmete alınmasıyla ilgili birkaç kez tarih verilen, ancak halen yolcu yerine "kum torbaları doldurularak" testlerine devam edilen trambüslerle ilgili son yapılan açıklamada, bu araçların ilk etapta kent merkezi ile üniversite arasında  bir ay içinde toplu taşıma hizmetine başlayacağı bildirildi. 

İhalesinin yapıldığı günden bu yana çok ciddi iddia ve eleştirilere konu olan trambüs projesi kapsamında, ihale kapsamındaki araçların tümümün Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edildiği, ihaleyi alan firmanın hediye edeceği iki adet 18 metrelik trambüsleri ise henüz teslim etmediği kaydedildi. 

İl Koordinasyon Kurulu’nun son toplantısında Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, belediyenin yatırımlarına ilişkin yaptığı sunumda trambüs projesine ilişkin son bilgileri de aktardı.  Sarılar’ın yaptığı sunumda Trambüs projesinin 2013 yılında 23 milyon 89 bin 13.46 Euro’ya ihale edildiği, fiziki gerçekleşme durumunun yüzde 95, nakdi gerçekleşme durumunun ise yüzde 93 olduğu bilgisi yer aldı.  Sunumda, trambüs sisteminin imalat kalemleriyle ilgili olarak “Trafo merkezi imalatı, kataner direk temel ve montaj imalatları bitirilirken, haberleşme, istasyon, konsol ve seyir teli imalatlarında sona yaklaştığı belirtildi. 

Yaklaşık 3 milyon TL’ye bakım istasyonu

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Koordinasyon Kurulu’na verdiği bilgide, trambüsler için bakım istasyonunun yapım çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.  MAŞTİ’nin arkasında bulunan bir alana yapılan Trambüs bakım istasyonunun, 2014 yılında 2 milyon 931 bin TL’ye ihale edildiğini kaydeden Sarılar, istasyonun yüzde 80 oranında tamamlandığını, buranın bitirilmesiyle trambüslerin hizmete gireceğini belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız