SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Tek Fabrika Dahi Kalsa..'

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Şeker Fabrikaları genel müdürünün basında yeralan açıklamalarının ardından, Malatya Şeker Fabrikası'nın durumu ile ilgili olarak bir mektup kaleme alan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya'daki fabrikanın önemine değindi ve kapatılmamasını istedi.

Aslanoğlu'nun Şeker Fabrikaları Genel Müdürüne yazdığı mektup şöyle:

"Sayın Azmi AKSU
Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Genel Müdürü

Sayın Genel Müdürüm,
Bazı Basın ve Yayın Organlarında son günlerde sizin verdiğiniz bir röportajı üzüntüyle okudum.Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. Ülkemiz çiftçisi için çok önemli bir ekmek kapısı ve çiftçimizin yaşam sigortasıdır. Yıllardır Türk köylüsüne sosyal ve ekonomik açıdan çok büyük katkılar yapmıştır.

Malatya Şeker Fabrikası,Türkiye Şeker Fabrikaları içerisinde,her zaman ciddi tutarlı bir politika izleyerek kurumunuz içinde örnek bir fabrika olmuştur.Malatya Şeker Fabrikası, Malatya çiftçisiyle düzeyli bir ilişki içerisinde verilen görev ve sorumluluğunu başarıyla yerine getirmektedir.

Son yıllarda şeker kurumu ve Genel Müdürlüğünüzce uygulanan politikalar uyarınca pancar fiyatları maliyetlerin altında oluşmakta,çiftçimiz zarar etmesine karşı alternatif ürün politikası olmadığından zorunlu olarak pancar ekimini devam ettirmektedir.Ancak, pancar ekimi yıllara göre azalarak devam etmekte ve verilen kotalar dolmamaktadır.

Sayın Genel Müdürüm,
Türkiye şeker fabrikaları şeker üretimi yanında alkol üretimine daha fazla ağırlık vererek,özellikle akaryakıt imalinde belirli bir oranda katkı sağlayacak alkolün Türk ekonomisine kazandırılmasının önünü açmalıdır.

Mevcut fabrikaların kapatılmasını düşünmek yerine Türk ekonomisine daha fazla nasıl katkı yapacağımızın çere ve çözümlerini aramak zorundayız.

Sayın Genel Müdürüm,
Malatya Şeker Fabrikası kendi ölçeklerinde,Genel Müdürlüğünüzün üretim ve satış politikalarınıza göre düzgün ve düzeyli bir çalışma yapmaktadır.Malatya Şeker Fabrikası üretim maliyetleri ve rantabl çalışma açısından Genel Müdürlüğünüze katkı veren fabrikaların başında gelmektedir.

Sayın Genel Müdürüm
Malatya çiftçisi ve Malatya halkı olarak ilimize yıllardır sembol olan fabrikamızın hep yanında olacağız,özellikle Malatya şeker fabrikasının geçici işçilerinden başlayarak fabrika müdürüne kadar yaptığı özverili çalışmalarını ayrıca sizin takdirlerinize sunarım.

Sayın Genel Müdürüm,
Malatya Şeker Fabrikası Türkiye’de bir şeker fabrikası kalsa da dahi yaşamalı ve yaşayacaktır.Malatya halkı,çiftçilerimiz ve şeker fabrikası çalışanlarının içten ve samimi duygularını size yazmayı bir görev bilerek çalışmalarınızda başarılar dilerim. Saygılarımla."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız