SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir Tek Malatya'da Yapmadık'

A- A+ PAYLAŞ

İş-Kur Malatya İl Müdürlüğü tarafından işadamlarına yönelik olarak seminer verildi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleşen ve TOS Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan İş-Kur İl Müdürü Yaşar Karataş, işletmelerde yaptıkları anketlerde bilgi almada ve muhatap bulmada sıkıntı yaşadıklarını söyleyerek, "Yaptıkları işler ve işlevleri aynı doğrultuda olan İşadamlarımız ve İŞ-KUR arasında sağlıklı bir koordinasyon kurulabilmiş değil. Bu koordinasyonun sağlanması halinde kentimizin istihdam sorununa daha köklü ve kalıcı çözümler üretebiliriz. Onun için bu işbirliğinin kurulması çok önemli. Kurum olarak yıl içinde İş ve İşgücü konuları başta olmak üzere çeşitli anket çalışmaları düzenliyoruz, fakat işadamlarımızdan yeterli duyarlılığı göremiyoruz. Bir çok iş adamı bizim talebimize olumlu çağrı vermiyor, bizleri insan kaynakları olmak üzere başka kanallara yönlendiriyor. Bazen güvenlik görevlileri ile bile muhatap oluyoruz. Bu hiç sağlıklı bir durum değil, işyerinin durumunu en iyi o işyerinin en yetkilisi bilir. Ayrıca Türkiye’de yükümlülüklerini yerine getirmeyen işadamlarına kurumumuz tarafından önemli miktarda ceza kesiliyor. Bir tek Malatya’da bu yola başvurmadık ama sizlerden de aynı duyarlılığı göstermenizi bekliyoruz." dedi.

İşletmelerin çok basit evrak düzenleme ve evrakları kurumlara verme konusunda hatalar yapmaları nedeniyle idari para cezalarına çarptırıldığını anlatan Karataş, çok yakında kuracakları internet sitesine tüm işsizleri özellikleri ile birlikte yükleyerek, iş arayanlarla işçi arayanları aynı ortamda buluşturacaklarını kaydetti. Karataş, "İşçi arayanlar, iş arayanlara e-mail atarak, iş görüşmesine çağırabilecek" dedi.

Malatya'da özürlü, eski tutuklu ve terörle ilgili kontenjanların büyük bir bölümünün doldurulduğunu belirten Karataş, "Amacımız, özürlü, eski hükümlü ve terörle ilgili kontenjanların sürekli istihdam edilmesidir. Kontenjanları doldurmayan işletmelere para cezaları uygulanıyor" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız