SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Tek Öğretmen İhtiyacımız Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:59:51
A- A+ PAYLAŞ
 
Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi yöneticileri, Öğretmen Okullarının kuruluşunun 164. yıl dönümü dolayısıyla program düzenledi. 
     
Halk Eğitim Salonu'ndaki programda konuşan Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, öğretmen liselerinin eğitimdeki önemine işaret etti. 
     
Öğretmen liselerinden mezun olanların üniversiteye girişte fen liselerinden sonra geldiğini vurgulayan Bulut, bunun öğretmen liselerinde okuyan öğrencilerin ne kadar başarılı olduğunu gösterdiğini söyledi. 
     
Buraların ideolojik yaklaşımlara feda edilmemesi gerektiğini belirten Bulut, öğretmen liselerinde tamamen pedagojik açıdan eğitim verilmesi gerektiğini ifade etti. Türkiye'de ihtiyacın çok ötesinde eğitim fakültesi mezunu bulunduğunu, bunların büyük bir bölümünün de öğretmen olamadığını anlatan Bulut, YÖK'le müşterek yapılan bir çalışmayla eğitim fakültelerine ihtiyaç kadar öğretmen adayı alınacağını kaydetti. 
     
Malatya'da 9 bin 800 öğretmen bulunduğunu bildiren Bulut, il geneline öğretmenlerin dengeli bir şekilde dağıtıldığını belirterek, ''Bir tek öğretmen ihtiyacımız dahi yok'' dedi. 
     
Bulut, rahatsızlanan öğretmenlerin derslerine girmek için 200 fazla öğretmenleri bulunduğunu söyledi. 
     
Darende, Akçadağ ve Arapgir ile Fethi Gemuhluoğlu öğretmen liseleriyle Malatya'da 4 öğretmen lisesi bulunduğunu anlatan Bulut, Fethi Gemuhluoğlu Anadolu 
Öğretmen Lisesi için yapılması planlanan binanın temelinin atıldığını ve buraya pansiyonu da bulunan bir bina yapılacağını ifade etti. 
     
Bulut, bu binanın önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ya da yıl içinde faaliyete geçmesinin amaçlandığını dile getirdi. 
     
İnönü Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Burhanettin Dönmez de Öğretmen Liselerinde Osmanlı Devleti'nden beri yaşanan değişimleri anlattı. 
     
Öğretmen Liselerinin bugüne kadar çok geliştirilemediğini ifade eden Dönmez, bunun sadece eğitim fakültelerinin sorunu olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve eğitim fakültelerinin birlikte yerine getirmesi gereken işbirlikleri bulunduğunu belirtti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız