SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Tek Terörist Kalmayıncaya Kadar.."

0
Güncellendi - 2016-01-11 17:08:57
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir terörist kalmayıncaya kadar, silahlar betona gömülene kadar, teröristler bu ülkeyi terk edene kadar bu mücadele de devam edecek” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti’ni (MGC) ziyaret eden Tüfenkci, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, “Çatışmalardan dolayı Malatya’nın bir evladı şehit oldu. Kendisine ve bütün şehitlerimize Cenabı Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah yapmış oldukları mücadelenin, dökmüş oldukları kanların bedeli, dirhem dirhem bütün o teröristlere ödetilir. Tabi biz kandan yana değiliz. Biz, çukurdan yana değiliz. Ama şunu hep ifade ediyoruz; Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir terörist kalmayıncaya kadar, silahlar betona gömülene kadar, teröristler bu ülkeyi terk edene kadar bu mücadele de devam edecek. Çünkü biz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da özellikle PKK’nın orada yaşayan Kürt halkına yapmış olduğu zulmü sonlandırma adına bütün gücümüzle mücadele yapacağız ve oradaki insanlara da bütün Türkiye’de olduğu gibi kardeşliği, barışı hakim kılacağız. Esnafımızın, tüccarımızın işinin, aşının peşinde olduğu, huzur içerisinde kepenlerini açtığı bir ortamı inşallah kısa zamanda sağlayacağız” diye konuştu.

"Çalışma şartları noktasındaki sıkıntıları biliyoruz"

Basın mensuplarının çalışma şartlarındaki sıkıntıları bildiklerini dile getiren Tüfenkci, şunları söyledi: "Basın camiasında çalışan arkadaşlarımızın hem çalışma şartları noktasındaki sıkıntılarını hem de fikrin namusunu temsil etmeleri noktasındaki sıkıntılarını biliyoruz. Basının özgürleştirilmesi noktasında hem patrona hem iktidara hem de kamuoyuna karşı özgün, özgür bir duruşu sergilemelerinin hep yanında olduk. Ancak bu yanında olma, teröre ve yasa dışı Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na veya Başbakanı'na hakarete de asla ve asla izin vermemek gerektiğini de biliyoruz. Esasında ne Başbakana, ne Cumhurbaşkanı'na, hiçbir şahsa hakarete, iftiraya varan beyanların arkasında olunmaması gerektiğini de biliyoruz. Bu ince çizgide gerek cemiyetlerimiz, gerek derneklerimiz ciddi anlamda gayret gösteriyorlar."

Malatya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Haydar Karaduman ise, ziyaretinden dolayı Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'ye teşekkür etti.

Karaduman, "Sayın Bülent Tüfenkci'nin bakanlığı, Özal'dan sonraki yıllardan sonra Malatya'ya en büyük hediye olmuştur. Malatyalı bunu çok iyi şekilde değerlendirmek zorundadır" dedi.

788a2930-6466-4a13-8c12-be0d8cffb1ebBakan Tüfenkci daha sonra Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti'ni (MGTC) ziyaret etti.

Tüfenkci, ziyarette yaptığı konuşmada, "Bu coğrafyanın her bir teröristten temizlenene kadar mücadeleye devam edileceğini, silahların betonlara gömülene, teröristlerin bu ülke topraklarına bir daha ayak basmayana kadar mücadele devam edecek. Elbette ki bu mücadelede bir bedel ödeniyor. Bu bedel ödeyenlerin yakınlarına sahip çıkma ülke olarak bizim görevimiz. Ama biz istiyoruz ki kardeşlik olsun, demokrasi olsun, barış olsun" diye konuştu.

Tüfenkci'ye ziyaretlerinde Vali Süleyman Kamçı, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı da eşlik etti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • kamil (8 yıl önce)
    oğlunu gönder ozaman
    0
    0
    Yanıtla