SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Terörist de Malatya'ya..

A- A+ PAYLAŞ

Hatay'ın Hassa ilçesinde, altı gün önce çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 6 PKK'lının cenazesi ailelerine teslim edildi.

Cenazeleri almak için iki gün önce Adana'ya gelen "Mazlum Amed" kod adlı Aydın Baran (43), Rojwan Tolhildan kod adlı Zeki Durdu (29), "Devrim Sipan" kod adlı Bülent Döner (34), "Boran Nurhak" kod adlı Önder Konca (25), "Kendal Kavvar" kod adlı Emrullah Atalmış (31), "Cigerxwin Mardin" kod adlı Şehmus Özalp'ın (23) aileleri, savcılığa başvurdu.

Sabah saatlerinde Adana Tıp Kurumu morguna gelen aileler, yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Adli Tıp Kurumu'na savcının da gelmesiyle birlikte cenazeleri teşhis için içeri alındı. Her aileden 5 kişi içeri alınırken, kalabalık bir grup da Adli Tıp Kurumu önünde toplandı.

Grup zaman zaman terör örgütü ve elebaşısı lehine sloganlar attı. Polis, kalabalığı kamu düzenini bozdukları ve illegal sloganlar attıkları gerekçesiyle sık sık uyardı.

Ölü ele geçen ve 114 şehit verdiğimiz 87 eylemi yönettiği belirlenen PKK bölge sorumlusu Aydın Baran'ın ablası Naciye Deniz, savaş istemediklerini belirterek barış çağrısında bulundu.

BDP Batman Milletvekili Bengi Yıldız'ın da terörist yakınlarını teselli ettiği gözlendi.

Bu arada, "Yılmaz Ernesto" kod adlı Çetin Karadağ'ın (22) cenazesinin dün ailesi tarafından alınarak gece Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde defnedildiği öğrenildi. Tıp fakültesi öğrencisi olduğu belirtilen Karadağ'ın ailesinin, PKK'yı reddettiği bu yüzden cenazeyi ayrı olarak alıp defnettiği kaydedildi.

Ölü ele geçen Önder Koca'nın ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nü okurken terör örgütüne katıldığı bildirildi.

Daha sonra teröristlerin cenazeleri morgdan alınarak Van Belediyesi, Akdeniz Belediyesi, Bitlis Tatvan Belediyesi hasta nakil ve ambulansları ile sivil minibüslere konuldu.

Teröristlerden Aydın Baran, Diyarbakır Yeniköy'e, Zeki Durdu Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Atalar köyüne, Bülent Döner Van, Önder Koca Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Sevdilli köyü, Emrullah Atalmış Tatvan'ın Önsüz köyü ve Şehmus Özalp'ın cenazesi ise Bismil'e götürülmek üzere yola çıkarıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız