SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bir Tesis de Malatya'da

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:50
Bir Tesis de Malatya'da
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 157. yıldönümünü 7 bölgede gerçekleştirdiği 7 proje ile kutladı. Afyonkarahisar’dan telekonferans yöntemi ile 7 ayrı bölgeye bağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 7 ayrı projenin açılışını kutladı. 

Ayfonkarahisar’dan , Bandırma, Tekirdağ, Çankırı, Sivas, Malatya ve Adana’ya canlı bağlantı ile bağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TCDD’in 157. yıldönümünü 7 yeni proje ile kutladı.

Adana’dan katılan Vali Hüseyin Avni Coş, bu projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak “Bugün burada başta sayın başbakanımızın, siz değerli bakanımızın büyük emeği ile Çukurova bölgemize tahsis edilen ve yaklaşım 4 milyon insana hizmet verecek olan 4 adet modern tren setinin hizmete girmesi münasebeti ile düzenlenen törende Adana ve hemşerilerimizle beraberiz. Yaklaşık 70 milyon liralık bu önemli yatırımla bu bölgedeki insanlarımız daha konforlu daha çağdaş bir şekilde insana yakışır bir şekilde insan odaklı bir yönetimin ön gördüğü şekilde hizmet alacaklar. Emeği geçen herkese Adana’dan teşekkürlerimizi, minnet ve şükranlarımızı arz ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını arz ediyoruz” dedi.

TCDD 6. Bölge Müdürlüğü bölgesi olan Adana-Mersin arasında yerli üretim Anadolu isimli dizel motorlu setlerden 4’ü daha törenle hizmete verildi.

TCDD’nin, telekonferans yöntemiyle ekrana taşınan diğer önemli yatırımlar da şu şekilde:

“Ankara ve İzmir’i güvenli ve konforlu seyahat imkanına kavuşturacak Yüksek Hızlı Tren projesi ile iki büyük şehrin ulaşım alanında alışkanlıkları değişecek. Projeyle halen 824 km olan Ankara-İzmir demiryolu 640 km’lik hızlı tren hattına dönüşecek. Böylelikle Ankara-Afyonkarahisar arası 1,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir arası ise 2 saate inerken yaklaşık 13 saat süren trenle seyahat süresi 3,5 saate inecek.

TCDD 1. Bölge Müdürlüğü bölgesindeki Tekirdağ Muratlı arasında yapımı tamamlanan 30 kilometrelik demiryolu genişletme ve 2. hat yapım çalışmaları tamamlandı. TCDD, Kardemir AŞ ve Voestalpıne /VAE GmbH ortaklığıyla Çankırı’da kurulan İleri Teknoloji Makas Fabrikası Vademsaş’ın açılışı gerçekleştirildi.

Bandırma’dan İzmir Menemen’e kadar olan hattın Elektrifikasyon, Sinyalizasyon ve Telekomünikasyon Projesinin temeli atıldı.

TCDD iştiraklerinden olan ve Sivas’ta yüksek kapasiteli modern beton travers üretmek üzere kurulan SİTAŞ, üretime başladı.

Malatya’da yapımı tamamlanan CNC kontrollü zemin altı tekerlek tornası faaliyete başladı.”

Konuşmasının ardından trene binen Coş, trenin ilk test seferini gerçekleştirmek üzere Mersin’e yola çıktı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız